Teatteri Aploodi pitää näyttelyn Lohjan pääkirjaston galleriakäytävällä 2.9.–29.9. Aploodi antaa teatteritaiteen perusopetusta Lohjalla nyt kymmenettä vuotta. Tänä aikana teatteria on Aploodissa ammattilaisten johdolla opiskellut noin 300 lasta, nuorta ja aikuista. Aploodi on toteuttanut vuosina 2012–2021 yhteensä 50 eri näytelmää.

Aploodista kerrotaan, että teatteritaiteen opiskelu lisää lukuisten tutkimusten mukaan luovuutta, itsetuntemusta ja erilaisuuden hyväksymistä sekä kehittää tärkeitä ryhmässä toimimisen taitoja. Vuosien varrella monet opiskelijat ovat saaneet rohkeutta ja varmuutta itseilmaisuun, osa opiskelijoista on jatkanut jatko-opintoihin alan oppilaitoksiin ja osasta Aploodin oppilaista on tullut myös tähtinäyttelijöitä Helsingin Kaupunginteatteriin.

Näyttelyyn on koottu ikimuistoisia tunnelmapaloja aiempien vuosien esityksistä ja harjoituksista. Lisäksi esillä on esitysten mielikuvituksellista rekvisiittaa ja puvustusta. Näyttelyssä esillä olevien kuvien kuvaajina ovat toimineet Heli Kurimo, Teemu Vestovuo, Lasse Aumala, Veli Viitala, Heidi Kotakoski, Mammu Rauhala, Kiisu Tuomi, Saara Suomäki, Iida Hännikäinen, Rosa Nyman ja Sari Rautakoski. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Tunnelmia Tiedemies ja viisi elementtiä näytelmästä. (Kuva: Saara Suomäki)