Länsi-Uudenmaan aluefestivaaleilta maaliskuussa jatkoon valittu Aploodin nuorten improryhmä osallistui toukokuun viimeisenä viikonloppuna valtakunnalliseen Teatris –tapahtumaan Jyväskylässä.

Jami, Saara ja Maija katsomossa

Teatris on Nuoren Kulttuurin  teatterikatselmus, joka kokoaa nuoria teatterin harrastajia ympäri Suomen katselmuksiin kolmen vuoden välein. Tie Jyväskylän valtakunnalliseen festariin käy  aluefestareiden kautta, joita järjestetään eri puolilla Suomea. Jyväskylän tapahtumassa oli yli 750  osallistujaa ja siellä nähtiin noin 50 erilaista lasten ja nuorten teatteriesitystä Inarista-Helsinkiin.

Ammattilaisraati antoi esiintyville ryhmille palautteen. Yleisölle tapahtuma tarjosi teatterin hurmaa koko viikonlopun ajan ympäri kaupunkia. Nuoret teatterin tekijät tarjosivat yleisölle kattavan läpileikkauksen puheteatterin, tanssiteatterin, musikaalin, katuteatterin, fyysisen ja sanottaman teatterin sekä performanssin keinoin.

Tapahtuman järjesti Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Teatris-festarin kanssa vuorottelevat muut Nuori Kulttuuri -tapahtumat jotka ovat Moves (tanssi) ja Sounds (musiikki).

”Ryhmästä pääsi lähtemään Jyväskylään kolme nuorta”, kertoo ryhmän toiminnasta vastaava Sari Rautakoski. Improryhmässä mukana ollut Sara Lehto kertoo: Teimme meille varatun puolentunnin aikana 4 erilaista showimprotekniikkaa, joista kaikki onnistuivat hyvin. Saimme juuri ennen raadin palautetta katsojien palautteet pienessä vihkosessa ja yhdellä sivulla luki ”hulvattoman hauskaa ja ammattimaista improa”. Minä ja Maija olemme aloittaneet improvisaation 9kk sitten, joten kommentti lämmitti ja lämmittää edelleen sydäntä kovasti. 

Teimme meille varatun puolentunnin aikana 4 erilaista showimprotekniikkaa, joista kaikki onnistuivat hyvin. Saimme juuri ennen raadin palautetta katsojien palautteet pienessä vihkosessa ja yhdellä sivulla luki ”hulvattoman hauskaa ja ammattimaista improa”. Minä ja Maija olemme aloittaneet improvisaation 9kk sitten, joten kommentti lämmitti ja lämmittää edelleen sydäntä kovasti. 

Raadilta saimme paljon positiivista palautetta ja paljon rakentavaa kritiikkiä ja parannusehdotuksia. Oli mukavaa, kun raati lopetti palautteenannon kertomalla, missä asiassa kukin oli onnistunut parhaiten. Olin ja olen edelleen erittäin ylpeä siitä, miten esitys meni vaikka mukana oli vain kolme henkilöä!

Kokonaisuutena Teatris-viikonloppu oli todella mukava ja siitä jäi hyvä maku suuhun.”

oznor

Improryhmän jäsen Jami Jääskeläinen, joka on ollut mukana Aploodin toiminnassa alusta asti ja nyt jo seitsemättä vuotta, hehkui myös onnistumisen iloa. ”Kokemus oli hieno ja saimme raadilta hyvää palautetta. Toinen esiintymässä olleista tytöistä kiteytti tunnelman esityksen jälkeen hyvin sanomalla että häntä itkettää, koska oli niin onnellinen! Oli myös mahtava saada palautetta Suomen improgurulta Stella Polariksen Elina Stirkkiseltä, joka sattui olemaan juuri meidän ryhmän raadissa. Esiinnyimme täydelle salilla ja yleisön antama palaute oli todella mahtavaa kuten: ”Ihan mahtava show! Mun eka impro –kokemus ikinä ja ylititte mun odotukset satanolla! Huippua !”