Teatteri Provinssi aloitti yhteistyön Mustion Linnan omistajatahon kanssa vuonna 2017, ja ensimmäisenä vuonna nähtiin farssi Ministeriä viedään. Vuonna 2018 jatkettiin Tenorit liemessä -farssilla, mutta sitten genre vaihtui komediaan ja Vadelmavenepakolainen teki Mustion yleisöennätyksen, lähes 10 000 katsojaa vuonna 2019. Seuraavaksi olikin sitten esityksien suhteen surullinen koronakesä ja omat tuotannot jouduttiin jättämään väliin. Kaksi Puuta siirtyi vuoden 2021 kesänäytelmäksi.

Kaksi Puuta on ensimmäinen Teatteri Provinssin Mustiolle tuottama musiikkinäytelmä. Tätä kesäistä musiikkikomediaa siivittävät Juha Tapion tunnetuksi tulleet biisit. Työryhmä koostuu, tänäkin vuonna alan ammattilaisista ja nyt lavalla tullaan näkemään Milana Misic, Jenni Kitti, Kia Lehmuskoski (tanssi), Saara Rauvala, Hannamaija Nikander, Esa Nummela ja Jaakko Loukkola. Ohjaus Joonas Suominen, koreografia Kia Lehmuskoski. Esityskausi on 30.6.-7.8.2021.

Toinen oma tuotanto kesälle 2021on Mustion Linnan patruuna Hjalmar Linderin elämänvaiheista kertova historiallinen näytelmä Viimeinen Patruuna, jota on aiemmin esitetty sekä suomeksi että ruotsiksi vuosina 2018–2019. Hjalmar Linderin (1862–1921) kunniaksi tämän hieno tarina halutaan tuoda taas autenttiseen ympäristöön. Käsikirjoitus on raaseporilaisen Jan Lindroosin käsialaa ja ohjauksesta vastaa Marko Kokko. Pääosissa nähdään raaseporilaiset Tommy Haakana (Linder) ja Dan Idman ( Mannerheim). Esityskausi on 14.8.–28.8.2021.

Alusta asti Mustiolla on nähty myös huippuvierailuja niin estradiviihteen, konsertin kuin teatterivierailujenkin muodossa. Tähän kesään näitä vierailuja on sovittuna kolme konserttia ja kaksi estradiviihdettä: 15.7. Ismo Leikola, Mustion konserttiviikot 17.7. Suvi Teräsniska, 23.7 Diandra ja 30.7 Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. 15.8. nähdään vielä vierailuesityksenä Jarkko Tamminen imitaatioshow Kuuleeko Mustio.

Tänä kesänä Mustiolla nähdään mm. musiikkinäytelmä Kaksi puuta. (Kuva: Laura Kuisma)