Silve Racingin motocrosskuljettaja Teemu Makkonen (Lohjan Seudun Moottorikerho) kilpaili sunnuntaina Kuopiossa MX-liigan osakilpailussa. Makkonen ajoi MX TOP250 Open A -luokassa eräsijat kolme ja kolme, ollen näin myös päivän yhteistuloksissa kolmas.

Aika-ajon hyvä puristus riitti tällä kertaa toiseen sijaan, mikä antoi hyvät asetelmat lähtöpaikan valintaan. Ensimmäisen erän hyvä lähtöpaikka ja Makkosen tunnettu vahva starttaaminen siivitti kuljettajan holeshotiin.

–Ensimmäiseen erään sain hyvän latauksen ja lähdöstä painoin karkuun. Tiukan kamppailun tuloksena osuttiin mutkassa kaverin kanssa yhteen ja kaaduin siinä tilanteessa. Kuitenkin hyvää ajoa ja maaliin kolmantena, kommentoi Makkonen ensimmäistä erää. Toisen erän lähtö ei ollut yhtä vahva kuin ensimmäinen, mutta Makkonen lähti toisena jahtaamaan kisan kirkkainta paikkaa. Parin kierroksen taistelun jälkeen hän nousikin kärkeen tiukalla erolla. Lopulta käsien puutuminen pakotti ensimmäisen paikan luovuttamisen.

–Erä oli hyvää taistelua. Ensin menetin kärkipaikan käsien puutumiseen. Pieni epäonni kierroksella ohitettavan kanssa aiheutti hölmön virheen ja lopulta pyörän sammumisen. Tämä aukaisi myös oven takana tulleelle kuljettajalle. Näiden tapahtumien jälkeen olin maalissa lopulta kolmas. Pienen alku harmituksen jälkeen olin tyytyväinen päivän kolmanteen sijaan, kertoo Makkonen.

Teemu Makkonen (6) kisaamassa Kuopiossa. (Kuva: Ville Makkonen)

Hyvinkäältä haetaan kokemusta kansainvälisiin kisoihin

Hyvinkään vauhtipuistossa 13.-14.8. ajettava MXGP Finland houkutteli suomalaisia kuljettajia kisaamaan eri luokkiin. Myös nummelalainen Teemu Makkonen osallistuu viikonloppuna elämänsä ensimmäiseen EMXOPEN-luokan kisaan. Erityisesti hän odottaa maailman motocross vauhtia.

–Odotan todella innolla tätä kisaa. Ensimmäinen kerta kilpailijana näissä karkeloissa ja kyllähän se saa hymyn huulille, kun pääsee ajamaan tällaiseen tapahtumaa Suomessa, iloitsee Makkonen.

–Kisaan lähden hakemaan kokemusta ja viemään omaa ajoa eteenpäin. Useamman vuoden päämäärätietoinen ajon eteen tehty työ alkaa tuottamaan satoa. Tukenani on yksi maan suurimmista kilpatiimeistä, Silve Racing, jonka ansiosta kalusto ja mekaanikot mahdollistavat omalta osaltaan osallistumiseni tähän kilpailuun.

EMXOPEN-luokkaa ajetaan lauantaina ja sunnuntaina. Kansainvälisiä motocrosstähtiä tullaan näkemään koko viikonloppu Hyvinkään vauhtipuistossa.

Teemu Makkonen (6) ja Pakka Nissinen (29) kisaamassa Kuopiossa toisessa erässä. (Kuva: Ville Makkonen)