Tänään: 17.07.2024

Toimittaja

THU-Teamin juhlakilpailu ajettiin viikonloppuna

jokkis, moottoriurheilu

Vauhdikasta menoa viikonlopun juhlakilpailussa. (Kuva: Jani Tamminen)

 

Pusulan autourheiluseura THU-Team järjesti sunnuntaina 5.8. jokamiesluokan kilpailun Wallius JM THU-Team 40v Someran moottoriradalla. Kilpailu oli seuran juhlakilpailu, sillä syksyllä THU-Team täyttää komeat 40 vuotta.

Kilpailun kulusta voidaan todeta, että järjestelyt osuivat nappiin. Jokainen toimitsija tiesi, mitä tehdä ja suoritti oman osansa mallikkaasti. Iloinen ja ystävällinen ilmapiiri näkyi kaikkialla. Myös ilmojen haltija suosi kilpailua, sillä ainoat sadekuurot sattuivat taukojen aikaan, rata kastui ilman kasteluautoa ja katsojat tulivat sateensuojiin ravintolaan ja grilliin, mikä kartutti kassoja mukavasti. Katsojia oli mukavasti yli viisisataa.

Yksi osa kilpailun onnistumisessa on yhteistyö lähi autoseurojen kanssa. Vastapalveluperiaatteella saadaan riittävästi osaavia toimihenkilöitä, ja Someran moottoriradalle on helppo mennä tekemään kilpailu, kun radalla on kaikki tarvittava rakennukset ym. valmiina.

Seuran puheenjohtaja Janne Långström on hyvillään, kun THU-Teamissä on kasvamassa uusia, nuoria kuskeja sekä myös toimitsijoita. Seuran tulevaisuus on turvattu.

 

40 vuotta autourheilua

Seuran perustamisen aikoihin autosuunnistus oli muotilajina ja seura järjesti jopa SM-tason kilpailun. Sen jälkeen innostuttiin rallien järjestämisestä, mutta huono talvi pakotti peruuttamaan neljännen rallin, mikä oli masentavaa. Sitten alkoi jokamiehenluokka kiinnostaa, siinä kilpailussa on vähemmän paperihommia. Siitä innostuttiinkin oikein todella ja nyt taisi olla jo viides kilpailu.

THU-Team kokoontuu edelleen joka torstai kerhotilassa Pusulan Ahjolassa. Siellä keitellään kahvia, jutellaan hauskoja ja suunnitellaan toimintaa ja tulevia kilpailuja. Virkistäytymiseenkin löytyy aikaa; risteillään, pidetään saunailtoja, ulkoilupäiviä ja muuta mukavaa. Hyvin ollaan viihdytty yhdessä.

 

Kilpailutuloksia viikonlopulta

Tuloksia Wallius JM THU-Team 40v kilpailusta: Yleinen luokka 1. Janne Markkula L-H UA, 2. Kimmo Lampinen PunMK/UA, 3. Tero Hakanen L-HUA, 4.Simo Vasenius THU-Team, 8. Riku Peltola THU-Team. Nuorten luokka: 1.Santeri Kulmala LemUA, 2.Eemeli Toivonen SomUA, 3. Miska Höglund THU-Team. Naisten luokka: 1.Minna Palojärvi PunMK/UA, 2.Senja Silvan HyUA, 3. Elina Virtanen SomUA. Pappa luokka: 1. Pasi Piekkala SomUA, 2.Raimo Nieminen L-HUA, 3. Sami Parmanen THU-Team. EVK/Kardaani luokka: 1. Ari Kulmala KySUA, 2.Eero Peltola THU-Team, 3. Petri Leino SomUA. Tuupparit luokka: 1. Antti Mätinki MynUA, 2.Ismo Lampinen PunMK/UA, 3.Miikka Tamminen SomUA, 5. Jyri Nurmi THU-Team, 10.SimoVasenius THU-Team.

Pusulasta löytyy aktiivinen autourheiluseura. THU-Teamin Teemu Kuusisto kilpailemassa yleisessä luokassa tämän vuoden Pellon Poikkinaintiajoissa. (Kuva: Jani Tamminen)