Tinos-yhtyeen ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston sinfoniaorkesteri Lumo Sinfiksen yhteiskonsertti järjestetään Lohjan Laurentius-salissa 5.3. kello 19.00. Luvassa on uusia sovituksia 60-luvun isoista hiteistä. Konsertissa kuullaan mm. The Beatlesin, Chuck Berryn, Procol Harumin ja Joe Cockerin kappaleita. Tuttuun tapaan konserttia johtaa Tuomas Törmi.

–Pysymme 60-luvun teemassa, koska se kiinnostaa ihmisiä ja tilausta tuntuu olevan. Ohjelmassa on pop- ja rock-klassikoita sekä elokuvia sivuavia biisejä. On hidasta ja kaunista ja rockimpaa sekä kaikkea siltä väliltä. 60-luvun musiikki puree nuorempiinkin, joten yleisön ikähaitari on laaja. Ihmisiä kiinnostaa myös tämä asetelma, miten kitarabändi ja iso orkesteri sopivat yhteen, kertoo Kari Aulo Tinoksesta.

Kyseessä on uusinta viime syksyn konsertista.

–Useampi sata jäi edellisellä kerralla ilman lippuja, joten ajattelimme, että totta kai tämä pitää tehdä uudelleen, kertoo Aulo.

Syksyn konsertti oli todella pidetty.

–Moni nuorista koki tuolloin ensimmäisen kerran kymmenen minuutin aplodit seisovalta yleisöltä. Kaikki viimeksi mukana olleista nuorista, halusivat tulla soittamaan nytkin, Aulo sanoo.

Ohjelmistoa on kuitenkin viilattu.

–Ohjelmistoa on uusittu, joten kuultavaa löytyy niillekin, jotka olivat syksyn konsertissa. Noin puolet kappaleista on uusia. Kuulostelimme, mistä yleisö piti ja lisäsimme sitä. Biisejä on kaiken kaikkiaan enemmän, joten konsertista tulee pidempi.

Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston sinfoniaorkesterissa soittaa musiikkiopiston nuoria, mutta mukana on myös Lohjan kaupunginorkesterin muusikoita. Yhteensä lavalla nähdään noin 50 soittajaa.

–Tällaista ei tehdä kovin paljon, että kitarabändi ja reilut 40 muuta soittajaa esiintyy yhdessä. Mukana on nyt viime kertaa enemmän musiikkiopiston soittajia. Esimerkiksi viuluja on enemmän, joten sinfoniaorkesterin osuus on massiivisempi, Aulo kertoo.

Konsertilla kerätään samalla varoja Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston opiskelijoiden Hongkongin matkaa varten.

–Tinos on lähtenyt yhteistyöhön Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston kanssa tukeakseen sen toimintaa niin, että nuoret saavat sekä soittokokemusta että rahallista hyötyä. Ensi syksynä he ovat lähdössä esiintymään Hongkongiin, jos korona sallii. Sieltä he saavat varmasi hienoja kokemuksia, Aulo sanoo.

Hän kertoo, että konsertin tuotosta vähintään puolet menee nuorten matkakassaan.

Tinos ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston sinfoniaorkesteri Lumo Sinfis esiintymässä viime syksynä. (Kuva: Aki Schadewitz)

60-luvun musiikki iskee edelleen

Tinos on lohjalainen, vuonna 1965 perustettu bändi. Sen alkuperäisistä jäsenistä mukana on enää Aulo. Hänen lisäkseen bändissä soittavat tällä hetkellä Hans Sjöblom, Jussi Koskinen ja Janne Viitanen, jonka isä Ari Viitanen on yksi bändin perustajajäsenistä. Aulo palasi 50 vuoden jälkeen Lohjalle, mutta muut bändin jäsenet asuvat toisilla paikkakunnilla.

–Joka puolella tiedetään silti, että se on se lohjalainen bändi, Aulo naurahtaa.

Tinos on pysynyt uskollisena 60-luvun musiikille.

–Kaikki esittämämme biisit ovat pääosin 60-luvun isoja hittejä, vaikka välillä lipsahdetaan vähän 70-luvun puolelle. Sixties-buumi alkoi 90-luvulla ja se jatkuu edelleen, Aulo kertoo.

Mikä 60-luvun musiikista tekee näin suosittua?

–Se on melodista ja rytmikästä. Kappaleet olivat hyvin tehtyjä ja tanssittavia. Seuraavien vuosikymmenien musiikki perustuu 60-luvun musiikkiin. Viime vuosina myös kitaravetoinen rock on tehnyt paluuta nuorempienkin kuulijoiden pariin. Rytmi ja melodia purevat ihmisiin.

Lippuja konserttiin saa Lohjantähden R-Kioskilta. Kauempaa konserttiin tulevat voivat ostaa lippunsa myös ennakkoon ottamalla yhteyttä sähköpostilla tinosband@gmail.com. Sama konsertti on tarkoitus esittää maaliskuussa myös Helsingissä Vuotalolla.

SMS

Tinos. (Kuva: Aki Schadewitz)