Tom Nyman 60 vuotta -juhlakonsertti pidetään Lohjalla Laurentius-salissa lauantaina 23.10. klo 19.00 alkaen. Esiintymässä Tompan kanssa ovat Essi Höglund ja Elias Nyman (viulu), Max Nyman (alttoviulu), Sami Mäkelä (sello), Hannu Siniketo (kitara ja laulu), Timo Salmi (basso), Seppo Sundström ja Antti Manninen (kosketinsoittimet ja laulu) Kimmo Leppälä (saksofoni ja klarinetti), Tapani Laastola (rummut ) ja Jartsa Karvonen (lyömäsoittimet).

Maamme kysytyimpiin passio- ja oratoriotenoreihin lukeutuva Tom Nyman on tehnyt yhteistyötä Lohjan kaupunginorkesterinkanssa yli parinkymmenen vuoden ajan. Muusikkona monialainen Nyman on valinnut merkkipäivänsä kunniaksi konsertillisen mieleistään musiikkia, eikä genrerajoista silloin ole tietoakaan.

Valikoima lauluja Elvis Costellon ja Brodsky -kvartetin Juliet Letters -albumilta kuvaa illan henkeä mainiosti. Vuonna 1993 julkaistun äänitteen kappaleet pohjautuvat kuvitteellisiin kirjeisiin Juliet Capuletille, William Shakespearen luoman traagisen rakkaustarinan veronalaisneidolle. Lauluäänelle ja jousikvartetille kirjoitettujen kappaleiden tekoon osallistuivat Costellon lisäksi kaikki kvartetin jäsenet. Suomessa teosta ei ole aiemmin esitetty. Väliajan jälkeen ohjelma jatkuu musiikilla Nymanin elämän varrelta. Luvassa on Eaglesia, Stevie Wonderia ja elokuvasäveliä.