Teatteri Tralan pikkujoulurevyy Lohjan Tähteet tuo mukavan kevennyksen syksyn pimeyden keskelle. Vitsiä väännetään mm. Facebookin Lohjalaiset-ryhmästä tutuista aiheista.

Pikkujoulurevyyn harjoituksissa tekniikka reistaili vielä, eikä viimeisiä säätöjä oltu tehty. Jokunen vuorosanakin unohtui. Päällimmäiseksi jäi kuitenkin ajatus, että hyvä siitä tulee. Harjoituksia seuratessa huomasi myös sen yhteishengen, jonka voimalla teatteria tehdään harrastajaporukalla. Sitä tarvitaankin, sillä viimeiset viikot ennen ensi-iltaa teatterilla lähes asutaan. ”Missä mun juomapullo on!?” ihmettelee yksi näyttelijöistä, toinen imuroi lavaa juuri ennen läpimenon alkua ja pari muuta testaa mikrofoneja. Hetken vallitsee hallittu kaaos, kunnes jokainen löytää oman paikkansa ja läpimeno alkaa. Sen huomaa, että teatteria tehdään suurella sydämellä lohjalaisten iloksi. Kun kaikki muu sujuu, jännitetään enää sitä, kuinka runsain joukoin yleisö löytää paikalle.

Ensi-iltansa revyy sai 9.11. Kyseessä on toinen kerta, kun Trala toteuttaa pikkujoulurevyyn. Viime vuoden revyy veti katsojia kohtalaisen hyvin etenkin siihen nähden, että revyy oli teatterin ohjelmistossa ensimmäisen kerran. Mallia haettiin Salosta, missä pikkujoulurevyyllä on pitkät perinteet. Käsikirjoitus on Arto Niemisen ja ohjaus Jussi Salminen käsialaa. Tekijät arvioivat tämänkertaisen revyyn viimevuotista hauskemmaksi.

–Ainakin meidän mielestä tämä on hauska. Olemme itsekin nauraneet vitseille pitkään harjoituksissa. Samalla kaavalla mennään kuin viime vuonnakin eli sketsejä, lauluja ja elämänopetuksia löytyy. Toivottavasti yleisölläkin on hauskaa, Salminen sanoo.

Lohjalaisella grillillä sattuu ja tapahtuu.

Lohjalaisia puhuttaneet aiheet osaksi revyytä

Ajankohtaisiin aiheisiin tartutaan jälleen. Oman osansa ”pään aukomisesta”, kuten Salminen asian muotoilee, saavat niin Lohjan päättäjät kuin kaupungin asukkaatkin. Ajankohtaisia asioita pohditaan niin laajemmin Suomen mittakaavassa kuin paikallisellakin tasolla.

–Lohjaa koskevia juttuja on nyt enemmän kuin viimeksi. Päätimme heti edellisen revyyn jälkeen, että tästä tehdään jokavuotinen perinne. Koska käsikirjoittajamme ei ole lohjalainen, eikä tiedä lohjalaisia juttuja, sovimme, että minä pidän silmät auki. Keräsin vuoden varrella lehdissä ja Facebookin Lohjalaiset-ryhmässä erityisen mieleen painuneita juttuja ja avasin niitä Artolle, kun hän alkoi tehdä käsikirjoitusta, kertoo Essi Koski.

Yksi lohjalaisten kestosuosikki on esimerkiksi siitä valittaminen, että mitään ei tapahdu, mutta sitten kun tapahtuu, ei tapahtumiin osallistuta. Kuntaliitokset hiertävät ja Lohjan vanhat kultaiset ajat ravintoloineen houkuttelevat. Kunniansa kuulevat niin Suomen puoluepolitiikka kuin vanhusten hoitokin. Mitä tapahtuu, kun mies kokkaa? Entä miten autokolari selvitetään venäläiseen tyyliin? Tule siis Virkkalan klubitalolle selvittämään vastaukset näihin sekä moneen muuhun kysymykseen ja oppimaan samalla uusi kikka grillijonossa etuiluun.

Merkkivuosiakin on huomioitu ja lavalle nousevat mm. 60 vuotta täyttävä Barbie ja 30 vuotta sitten uransa aloittanut Kikka. Vodkaturismin pyörteissä taas tutustutaan Alla Pugatsovaan.

Viime vuoden revyy rakentui huutokauppakeisarin ympärille. Nyt keskiössä on grillikioski.

–Kioski saa alkunsa, kun ulkopaikkakuntalainen tulee kaukaa Vihdistä ja perustaa yrityksensä Lohjalle. Kioskin ympärillä tapahtuu kaikenlaista ja käy erilaisia asiakkaita. Idea syntyi Helsingissä sijaitsevasta grillistä, jonka ruoat on nimetty päättäjien mukaan, Koski avaa.

Tralan väki itse kuvailee revyynsä tarjontaa seuraavilla iskulauseilla: ”Riehakkaan maukasta antia viihdekioskin listalta.” ja ”Sketsiä, laulua, tanssia, live-bändi ja älyllisesti älytöntä älämöintiä!” Tätä älämöintiä tarjoillaan seitsemän näyttelijän ja neljän bändin jäsenen voimin. Tänä vuonna bändi pääsee musisoinnin lisäksi muutenkin osaksi esitystä. Tiivistettynä luvassa on aikuiseen makuun hulvatonta menoa kaikilla mausteilla.

Älämöinti jatkuu 7.12. saakka. Liput: Trala tai Lippu.fi.

SMS

Pikkujoulurevyyssä käsitellään mm. vodkaturismia.