Tänään: 25.06.2024

Päätoimittaja

Tunnelmalliset ruokamarkkinat Inkoossa

Bo på Landet rf yhdistys järjestää jo 11. kerran Ruokamarkkinat. Viime vuonna paikka vaihtui ja ne olivat niin onnistuneet että päätettiin jatkossa järjestää Ruokamarkkinat Gammelgårdenissa, museoalueella Inkoon keskustassa. Paikka on museoalueena hyvin tunnelmallinen punamullattuine taloineen, riihineen, pajoineen jne. Alueelle on helppo tulla, aivan vieressä on paikoitus ja alue on tasainen, joten se soveltuu hyvin myös liikuntarajoitteisille. Markkinat järjestetään yhtä turvallisesti kuin viime vuonna ja kokonaan ulkotiloissa vallitsevan koronatilanteen takia.

Kuvan on ottanut Bengt Jansén

Markkinoille on ilmoittautunut 60 pientuottajaa. Tarjolla on ruokalähituotteita sekä ruokatuotteita maailmalta. Paljon on myös tänä vuonna uutuuksia mihin kannattaa tutustua. Tuotteita voi ostaa kotiin tai nauttia paikan päällä: lammas-,nauta-, riistalihaa, tuore- ja savukalaa,kotimaisia ja ulkomaisia juustoja,makkaroita,säilöttyjä tuotteita, ruokaleipää, kakkuja, piirakoita, kotileivottuja lihapiirakoita ja lohipiirakoita, perunapuuroa, pienmeijeri voita ja jäätelöä, vihanneksia,perunaa, omenaa, valkosipulia,hunajaa,käsitehtyjä karamelleja ja hedelmä-ja marjakuutioita, muita makeisia ja jopa perheen lemmikille itsetehtyjä koirankeksejä. Paikan päällä voi nauttia keitoista, raclettestä, aasialaisista ruoista,kylmistä delidogeista sekä kahvista ja kakusta jne jne.

Aitoja käsitöitä on myös kaupan: kransseja, kukkakimppuja, eksoottisia kasveja, tarjottimia, keramiikkaa,nahkatavaraa,alpakka- ja lammastuotteita, keittiöpyyhkeitä,kaitaliinoja, mattoja, kierrätyskeramiikkaa, kierrätyspatoja,kierrätyskoruja lusikoista, koirankuppeja jne jne.            

Arpajaisissakin voi mitata onneaan.

Perheen pienempiäkään ei ole unohdettu. Ihanat Alpaca Fuenten alpakat joita lapset voivat katsoa. Pieni miniponi kärryineen joka voi viedä perheen aivan pienimmät ajelulle. Ja myös Sofia-emäntä on paikalla molempina päivinä kello 12-15 lähettämässä lapsia tehtäväpolulle. Lähtö päärakennuksen takana olevalta tanssilavalta. Jokainen saa pienen lahjan saavuttuaan maaliin.

Näin voidaan nauttia rennosta päivästä Ruokamarkkinoilla Gammelgårdenissa.

Järjestäjät muistuttavat kävijöitä huolehtimaan käsihygieniasta ja pitämään vielä turvaväliä. Koska kaikilla myyjillä ei ole pankkikorttipäätettä kehotetaan ottamaan myös käteistä mukaan. Lähimmät pankkiautomaatit ovat keskustassa S-marketin ja Säästöpankin edustoilla. Useimmille myyjille käy myös Mobile Pay.