Helsingin ja Turun väliseen uuteen junayhteyteen liittyvät maastotutkimukset käynnistyvät Espoossa, Lohjalla ja Salossa tammikuun aikana. Alueilla tehdään talven ja kevään aikana mittauksia, maaperätutkimuksia ja muita valmistelevia töitä.

Turun tunnin junan suunnitteluvaiheessa teetetään viisi erillistä ratasuunnitelmaa osuuksille Espoo-Lohja, Lohja-Salo, Salo-Hajala, Hajala-Nunna ja Nunna-Kupittaa. Maastotutkimukset käynnistyvät nyt osuuksilla Espoo-Lohja ja Lohja-Salo.

Oikorataa varten tehdään kaksi ratasuunnitelmaa

Tutkimukset liittyvät Espoon ja Salon välisen oikoradan suunnitteluun. Espoon ja Lohjan välinen suunnittelualue rajautuu nykyisen Espoon aseman länsipuolen ja Lohjan Lempolaan suunniteltavan aseman länsipuolen väliselle alueelle. Välille suunnitellaan uusi kaksiraiteinen oikorata vaihteineen, asemineen sekä asemavarauksineen, uuden radan edellyttämät sillat, tunnelit ja muut taitorakenteet sekä tarvittavat tie- ja katuyhteydet.

Lohjan ja Salon välisen ratasuunnittelun alue rajautuu Lohjan Lempolan ja Salon aseman väliselle alueelle. Välille suunnitellaan uusi kaksiraiteinen oikorata ja vaihteet, raiteen edellyttämät sillat, tunnelit ja muut taitorakenteen sekä tarvittavat tie- ja katuyhteydet.

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) on julkaissut ratasuunnitelmien kuulutukset suunnittelun aloittamisesta ja maastotutkimuksista. Kuulutukset ovat nähtävillä Traficomin verkkosivuilla

Espoo–Salo-oikoradan ratasuunnittelun pohjatutkijat on valittu

Turun Tunnin Juna Oy on kilpailuttanut Espoon ja Salon välisen oikoradan ratasuunnittelun pohjatutkijat. Pohjatutkimusten toteuttajiksi on valittu Ramboll Finland Oy, GeoUnion Oy, Suomen GPS-Mittaus Oy ja Taratest Oy. Sopimusten arvo on yhteensä 7,3 miljoonaa euroa. Pohjatutkimuksiin sisältyvät ratalinjan ja siihen liittyvien väylien ja siltojen maaperätutkimukset ja mittaustyöt.

Turun Tunnin Juna Oy teettää Espoon ja Salon välisestä oikoradasta kaksi ratasuunnitelmaa osuuksille Espoo-Lohja ja Lohja-Salo. Työ on jaettu neljään alueelliseen osatehtävään, joiden mukaan pohjatutkimuksia toteutetaan.

Espoon ja Vihdin välisen osuuden pohjatutkimuksia suorittaa Ramboll Finland Oy, Vihdin ja Lohjan välisen osuuden tutkimuksia GeoUnion Oy, Lohjan ja Suomusjärven osuuden Suomen GPS-Mittaus Oy ja Suomusjärven ja Salon välisen osuuden Taratest Oy.

Pohjatutkimukset käynnistyvät tammikuun aikana ja ne suoritetaan vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Turun Tunnin Juna Oy