Kesä on osa-aikatöiden ja rahan ansaitsemisen auringontäyteistä kulta-aikaa. Ravintoloiden ja baarien terassit, jäätelökioskit, satamakahvilat ja mansikkamaat aukaisevat ovensa opiskelijoille ja muiden osa-aikatöiden etsijöille usein jo keväällä.

Monien harmiksi ne kuitenkin sulkevat taas ovensa talveksi syksyisin. Tämä tarkoittaa, että monet opiskelijat jäävät kesän jälkeen kaipaamaan osa-aikatöitä ja talveksi on etsittävä uusia töitä. Tämä taas tuntuu usein opiskelijan kukkarossa. Kesällä osa-aikatöiden tekeminen on varsin vaivatonta, mutta vuodenaikojen vaihtuessa osa-aikatöiden löytäminen vaikeutuu huomattavasti.

Syksyn myötä opiskelusta tulee monen keskipiste ja työtuntien olisi sovelluttava opiskelijan aikatauluun. Tästä johtuen erilaiset kotoa tehtävät asiakaspalvelutyöt ovat varsin mainio ratkaisu monelle osa-aikatyön etsijälle. Nykyään monet yritykset ja yksityiset henkilöt tarjoavat projekteja ja työsopimuksia, joissa työntekijä itse päättää työtunneistaan ja jossa työtunnit rakennetaan työntekijän omia vaatimuksia vastaaviksi. 

Asiakaspalvelijan työ sopii etenkin ihmisille, jotka pitävät sosiaalisista kanssakäymisistä, viestinnästä, ihmisten auttamisesta ja ongelmien ratkomisesta. Asiakaspalvelutyössä tarvitset hyvät kommunikaatiotaidot, innostusta, ja suuren annoksen asiakaspalveluhenkisyyttä. Asiakaspalvelutöitä on mahdollista tehdä nykyään myös etänä.

Etätöistä

Monet yritykset jopa pitävät etätyöskentelyä parempana vaihtoehtona kuin vaikkapa kalliin toimistotilan vuokraamista. Koronakriisi on osoittanut monelle firmalle, että kotoa työskentely toimii ja että tuloksia on mahdollista saada ilman, että kaikki työntekijät istuvat saman katon alla samassa tilassa. Ihmisiin voi luottaa ja ihmisiä voi tarpeen vaatiessa monitoroida etänäkin. Kotoa työskentely vaatii vähemmän resursseja yrityksiltä ja auttaa yrityksiä jopa säästämään rahaa.

Monet yritykset myös usein tarjoavat työntekijöilleen kaikki tarvittavat laitteet, kuten tietokoneen tai läppärin, puhelimen, tarvittavat ohjelmat, ja sähköpostiosoitteen. He myös pyrkivät kouluttamaan asiakaspalvelijansa ja varmistamaan, että heillä on tarpeeksi tietämystä aiheesta ja yrityksestä.

Työtunnit voivat parhaimmassa tapauksessa olla varsin joustavia ja voit tehdä töitä juuri niin paljon tai vähän kuin haluat. Asiakaspalvelutyöt ovat vain lisä, jonka avulla mahdollistat opiskelijaelämän ja saat ehkä jopa kerrytettyä säästöjä tulevaisuuttasi varten. Parhaimmassa tapauksessa voit luoda pysyviä asiakassuhteita ja parantaa vaikkapa vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja. Tämä on hyvä lisä moneen ansioluetteloon, sillä mikäpä työpaikka ei vaatisi hyvää ihmistuntemusta ja stressinsietokykyä, tai erinomaisia kommunikaatiotaitoja?

Lisätienestejä

Jos kaipaat lisätienestejä asiakaspalvelutyön ohelle, sijoittaminen osakkeisiin verkossa voi olla varsin hyvä lisä. Voit sijoittaa haluamiisi osakkeisiin ja tehdä taustatutkimusta firmoista, joiden uskot kasvavan lähivuosina. Sijoittamalla verkossa voit kerryttää säästöjä samalla, kun keskityt opiskeluihin tai teet asiakaspalvelutöitä. Voit myös ansaita rahaa samalla, kun katselet lempisarjaasi televisiosta, siivoat, tai peset pyykkiä. Sijoittaminen verkossa ei ole koskaan ollut näin helppoa ja se on kasvattanut suosiotaan viime vuosien aikana.

Osakkeisiin sijoittaminen voi olla varsin jännittävää. Etenkin ensimmäisen sijoituspäätöksen tekeminen on hauska prosessi ja vaatii usein syvällistä taustatutkimusta aiheesta. Ensimmäiseen sijoituspäätökseen vaikuttaa esimerkiksi se, kuinka paljon haluat sijoittaa ja mihin haluat sijoittaa.

Osakkeiden ostaminen on suosittu ajanviete niin aloittelevien sijoittajien kuin kokeneiden sijoittajien kesken. Sinun kannattaa tehdä riittävästi taustatutkimusta aiheesta ennen sijoittamisen aloittamista. Ennen osakkeiden ostamista ja sijoittamisen aloittamista sinun olisi kuitenkin muistettava, että sijoittamiseen ja osakkeiden ostamiseen liittyy aina riski. Sinun ei koskaan tulisi sijoittaa osakkeisiin enempää kuin sinulla on varaa hävitä.