Tänään: 25.06.2024

Toimittaja

Uudellamaalla ajetaan Kylärallia verkossa

kyläralli, kylät

Sadat kylät somettavat, kun Avoimet Kylät -päivä järjestetään verkossa lauantaina 12.6. Kylät julkaisevat tuolloin erilaista sisältöä omilla kanavillaan. Kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit sisältävä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä klo 6.00. Kartalla kerrotaan, mitä kylä julkaisee ja mille verkkoalustalle. Somessa tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Tapahtumaan ilmoittautuneet kylät ovat intoutuneet tekemään mm. videoita, digitarinoita, kuvagallerioita ja reittejä. Kylät ovat saaneet vapauden suunnitella ja tuottaa kaiken sisällön itse omille alustoilleen. Uudellamaalla kyliin pääsee tutustumaan virtuaalisesti myös Kylärallissa, jota ajetaan maksuttomalla mobiilisovelluksella.

Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen lähimatkailubuumin keskellä. Tavoitteena on saada kylän kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen.

–Tämä on hieno mahdollisuus kylille nostaa esille esimerkiksi upeita lähimatkailukohteita ja kylän erikoisuuksia, joista moni ei tiedä, toteaa Uudenmaan Kylien kyläasiamies Anu Nilsson.

Suomen Kylät ry toteuttaa Avoimet Kylät verkossa päivän yhteistyössä Päivittäistavarakauppa ry:n Kyläkauppapäivän kanssa. Kyläkauppapäivä-tapahtuma muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä. Kyläkauppapäivän kyläkaupat julkaistaan samalla karttapohjalla tapahtumapäivänä.