GymOne salilta tuttu Mika Hyvönen on viime kuukausien aikana pudottanut omasta painostaan lähes 20 kiloa ja samalla hankkinut itselleen Cambridge valmentajan todistuksen.

Mika Hyvönen on nyt sekä kuntosali- että Cambridge-valmentaja.

Jotain piti tehdä ja Cambridge valmennus antoi mahdollisuuden sekä laittaa itsensä parempaan kuntoon, että opiskella uutta ja sellaista, mitä voin tarjota sekä nykyisille saliasiakkailleni että uusille, kertoo Mika menneistä kuukausista.

Meille monelle on tuttua, että tiedämme periaatteessa, miten meidän pitäisi elää ja syödä, jotta saisimme laihdutettua. Emme kuitenkaan tee sitä, miksi?

Tilanne on vähän sama kuin salillakin. Voi olla, että tiedät mitä pitäisi tehdä, mutta et vain viitsi. Mutta jos otat itsellesi personal trainerin eli oman valmentajan niin tilanne muuttuu. Minäkin teen monelle asiakkaalleni sekä ruokasuunnitelman että saliohjelman ja valmentajan työ on olla valmennettavan mukana ja tukena, sekä välillä myös vaatimassa.

Painonhallinnassa on pitkälti kyse koko elämänhallinnasta. Ei ole kysymys pelkästään mitä teet tai koska teet, vaan miksi teet. Valmentajia on erilaisia ja niin on valmennettavia, on kyse sitten painonhallinnasta tai salilla käymisestä.

Cambridge ohjelma

Cambridge-ohjelma pohjautuu niukkaenergisiin täysravintotuotteisiin, jotka kattavat niin kuumat keitot, spagetin, smoothiet ja patukat, mutta kyse on paljon muustakin. Ohjelman alku pohjautuu usein ns. kymppi pois ohjelmaan, joka kestää 10 viikkoa ja ne on jaettu viiteen portaaseen, jolla jokaisella vietetään kaksi viikkoa. Taso-ohjelman aikana valmennettava oppii nauttimaan perinteistä perusruokaa sopivalla tavalla ja liikkumaan riittävästi. Valmentajan tehtävänä on kannustaa ja opettaa, onnistuen ja pysyvin taidoin – valmentaja on ammattilainen.

Vinkki: älä unohda juoda

Tämä terveysvinkki on ilmainen: syö aamulla aamiainen, vaikka se puuro ja juo päivän aikana tarpeeksi. Aikuisen ihmisen tulisi juoda päivissä vähintään 1,5-3 litraa vettä tasaisesti. Sitten kun tähän lisää mielekkään liikkumisen, jotta saadaan aikaan kalorivaje, niin ollaan jo oikealla tiellä.

Cambridge ohjelma lupaa noin kilon pudotuksen per viikko ja 10 viikon ohjelman viisi vaihetta opettavat kurssilaisia viikko viikolta eteenpäin ja lisää ja yhteistyö kurssilaisen jälkeen jatkuu senkin jälkeen.

Salilla avoimet ovet

GymOnella pidetään avoimet ovet 31.1 torstaina klo 13-19. Silloin pääsee tutustumaan saliin ja Cambridge taso-ohjelmaan ja tuotteisiin. Salin kauppa on avoinna aina arkisin klo 16-19 ja lauantaina 11-13, ja salin kaupasta voi käydä hakemassa täydennystä omiin Cambridge annosvarastoihin.

Meillä on salille tulossa nyt yksilövalmennuksen oheen myös ryhmävalmennuksia, joita olemme pilotoineen jo koko viime vuoden, kertoo Mika tulevasta.

Cambridge valmentajakoulutus antaa minulle ja sitä myöten GymOne salille mahdollisuuden tarjota entistä laajempaa ja parempaa palvelua asiakkaillemme.