Urheiluselostaja ja juontaja Tomi Tuominen julkaisi toisen studiolevynsä Kapakan runoilijan tarinoita 26.10. Levy on saanut nimensä sen avausraidasta Kapakan runoilija. Levynjulkaisukeikkansa Tuominen piti Lohjalla Opus K -ravintolassa perjantaina 28.10.

Uuden levyn kappaleet ovat pääosin Tuomisen itsensä säveltämiä ja sanoittamia. Levyllä laulaa Tuomisen lisäksi hänen vaimonsa Annina Tuominen.

–Vaimoni tuki on ollut tämänkin levyn kohdalla kaikki kaikessa. Tuen lisäksi Anninan kädenjälki näkyy konkreettisesti miltei kaikissa biiseissä. Pääroolit oman näytelmän -kappale on meidän yhteinen duettomme, ja yhtä kappaletta lukuun ottamatta Annina laulaa kaikkiin myös stemmat, Tuominen kertoo.

Kappaleet ovat syntyneet kotona mitä erilaisimmissa inspiraation hetkissä.

–Omenapuun alla kitara sylissä, illalla pimeässä olohuoneessa tai aamukahvin kanssa. Lähes kaikkiin biiseihin sävel ja teksti ovat tulleet samanaikaisesti.

Tuominen kertookin olevansa ylpeä uudesta albumista, joka tuntuu entistä enemmän omalta, koska suurin osa kappaleista on hänen omiaan. Levyllä on kaikkiaan kahdeksan biisiä eli kapakan runoilijan tarinaa. Levystä tuli tasapainoinen, koska sovitukset ja lopulliset fiilaukset on tehty koko bändin kesken. Tämä on kuultavissa levyn harmonisessa easy-listening-tunnelmassa.

Tomi Tuominen. (Kuva: Nanette Tuominen)

Levyn on tuottanut Aki Räty, joka tuotti myös suurimman osan Tuomisen ensimmäisen albumin biiseistä. Hän soittaa levyllä koskettimia ja laulaa taustoja kitaristi Joje Purasen kanssa. Bassoa ja haitaria soittaa Ape Anttila ja rumpuja Juuso Heloaro ja Roni Suhonen. Kitaristi Ben Granfelt vierailee kolmella kappaleella.

Tuominen on julkaissut musiikkia aiemminkin sekä esiintynyt teatterissa ja musikaaleissa ja laulanut useiden eri bändien solistina. Viime syksynä hän esitti kirjailija Nick Carrawaytä Lohjan teatterin Loistelias Herra Gatsby -musikaalissa. Tämän lisäksi Tuominen on nähty myös aiemmin My Fair Lady ja Nunnia ja konnia -musikaaleissa yhdessä vaimonsa kanssa, joka on vuoden 2003 tangofinalisti. Tuomisen ensimmäinen albumi Painovoimaa julkaistiin vuonna 2019.

Tuominen tunnetaan maineikkaana urheiluselostajana ja -juontajana eri kanavilta ja formula- ja rallistudioista. Lisäksi hän on toiminut ammattikartturina Toni Gardemeisterille, Sebastian Lindholmille ja Juho Hänniselle. Tuominen on saanut kartturina kaksi SM-kultaa sekä yhden hopean ja pronssin. Hänellä on ollut 34 MM-starttia. Lisäksi hänellä on autourheiluaiheinen podcast Tomin nuoteista, joka on kuultavissa Yle Areenassa.

Uuden levyn kappaleet ovat pääosin Tomi Tuomisen itsensä säveltämiä ja sanoittamia.