Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Verenluovuttajia tarvitaan myös pääsiäispyhien ympärillä

verenluovutus

Potilaat tarvitsevat verensiirtoja myös pääsiäisenä. Vapaaehtoisten verenluovuttajien apua tarvitaankin erityisen paljon pyhien ympärillä. Veripalvelun toimipisteet ovat avoinna arkisin sekä toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 18.4.

Normaalisti verta voi luovuttaa arkisin, ja se riittää tarjoamaan potilaiden hoitoon tarvittavat verivalmisteet.

–Potilaat kuitenkin tarvitsevat verivalmisteita riippumatta siitä, onko arki vai pyhä. Erityisesti verihiutaleet säilyvät luovutuksen jälkeen vain muutaman vuorokauden, minkä takia verenluovutuspisteet eivät voi olla kiinni kovin montaa päivää kerrallaan, kertoo aluepäällikkö Pia Kara Veripalvelusta.

Joka arkipäivä tarvitaan noin 800 verenluovuttajan apua. Erityisesti pääsiäistä edeltävinä päivinä ja heti sen jälkeen on tärkeää, että riittävän moni luovuttaja ojentaa kätensä. Lohjalla verenluovutus järjestetään 14.4. klo 12.00–17.00 työväentalolla (Kalevankatu 1).

Verenluovutukseen ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin luovuttajat. Oman verenluovutusajan voi varata osoitteesta veripalvelu.fi/ajanvaraus. Ensimmäistä kertaa verta voi luovuttaa 18–59 -vuotiaana. Oman luovutussoveltuvuutensa voi testata helposti osoitteessa Sovinkoluovuttajaksi.fi.

SPR Veripalvelu


Lohjalla verenluovutus järjestetään 14.4. klo 12.00–17.00 työväentalolla (Kalevankatu 1).