Toimittaja

Verkkonuorisotyötä poikkeusaikana

nuoret, nuorisotyö

Discord on videopelaajien keskuudessa suosittu viestintäväline, joka on perustettu vuonna 2015. Sen voi ladata joko kännykälle, tietokoneelle tai käyttää selaimessa. Sen kautta voi olla yhteydessä ystäviin ja erilaisiin yhteisöihin niin tekstin, puhelun kuin myös yhteisöjen itse rakentamien palvelimien/kanavienkin (servereiden) kautta. Sovellus ja sen käyttäminen on ilmaista ja rekisteröitymistä ei varsinaisesti tarvitse tehdä, mutta siitä on paljon hyötyä, sillä se helpottaa sovelluksen käyttöä huomattavasti, erityisesti jos luo omia palvelimia ja käyttää sovellusta paljon. Samalla tavalla sovelluksen käyttäminen helpottuu myös, jos sen lataa joko kännykkään tai tietokoneelle.

Nuori Lohja pitää nettinuokkaria auki Discordissa poikkeusaikana. Nuori Lohjan Discord-palvelin on auki maanantaista lauantaihin ja jokaiselle nuorisotilalle on tehty oma kanava, jotka ovat auki nuorisotalojen normaalien aikataulujen mukaisesti ja joissa voi keskustella kirjoittamalla tekstikanaville tai puhumalla paikalle olevien ohjaajien kanssa mikkiä käyttäen äänikanavilla.

Nettinuokkarilla juttelemme ja pelailemme yhdessä pelejä, kuten skribbl.io (piirrä ja arvaa), UNO/SOLO, Among Us ja monia muita pelejä niin Steamin tapaisista pelipalveluista kuin myös netissä olevista ja löytyvistä tai kännykällä toimivista. Tämän lisäksi järjestämme toimintaa eri teemoilla, kuten valokuvakilpailuja, haasteita, turnauksia sekä livestreamiä niin Twitchin kautta kuin itse Discordin sisälläkin.

Ja vaikka teemme toimintaa virtuaalisesti, ei se tarkoita, että emme silti voisi järjestää yleistä, avointa talotoimintaa myös. Avoimen keskustelun lisäksi pystymme käymään tarpeen mukaan yksityiskeskustelua, jos nuori haluaa. Myös esimerkiksi kokkauksen ohjaaminen onnistuisi webkamera yhteyden kautta keittiöstä. Ainoa poikkeus, joka toimintaan tulee, on se, että emme ole fyysisesti kaikki samassa paikassa, vaan virtuaalisesti etänä.

Voit liittyä Nuori Lohjan Discordiin osoitteesta tinyurl.com/nuorilohja. Huhtikuussa nettinuokkarissa on luvassa paljon erilaista kivaa tekemistä: ke 14.4. Japen videopelihaaste, to 15.4. valokuvasuunnistusta, ti 20.4. retropeliturnaus, ti 27.4. Solo-turnaus ja ke 28.4. biljarditurnaus: Real Pool 3D.

Teksti: Sami Ibrahim

Koronatilanne on siirtänyt nuorisotyön osittain verkkoon. Kuvassa Sami Ibrahim.