Tänään: 14.07.2024

Päätoimittaja

Vetovoimainen matkailukaupunki Lohja ottaa varaslähdön hiihtolomille

lohja

Järvikaupunki Lohja aloittaa talviloma-ajan jo tulevana viikonloppuna. Lohja tunnetaan yhtenä vetovoimaisimpana matkailukaupunkina Uudellamaalla ja tämä näkyy hyvin runsaana tapahtumatarjontana.

Hiihtolomaviikko lähestyy ja monet miettivät vaihtoehtoja ulkoilulle ja yhdessäololle. Järvikaupunki Lohja puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä tarjoaa upean määrän monipuolista tekemistä kaikenikäisille. Lomakauden aloittaa jo tuleva viikonloppu, joka on täynnä tekemistä ja herkuttelumahdollisuuksia. 

Monipuolisuudesta kertoo mm. Vivamon loma- ja kurssikeskuksen järjestämä L10T -viikonloppu, jonka ohjelmaan kuuluu monipuolista uskonnollista ohjelmaa esimerkiksi siunaamisen, kohtaamisen ja avun antamisen ympärillä Luukkaan evankeliumin 10. lukuun perustuen. 

Teatterin ystäville Lohja tarjoaa ympäri vuoden upeita laadukkaita elämyksiä, joita ei puutu myöskään tulevasta viikonlopusta. Aivan Lohjan ydinkeskustassa, tunnelmallisessa Puu-Anttilan rakennuksessa nautitaan teatteriesityksestä 9 hyvää syytä elää, joka kertoo niin ikään syvää inhimillisyyttä huokuvan tarinan lähiön asukkaista. 

Musiikin ystäviä hemmotellaan Laurentius-salissa järjestettävällä Laila ja Olavi -nostalgiakonsertilla, jossa kuullaan Laila Kinnusen ja Olavi Virran legendaarisia kappaleita.

Herkuttelijoille suunta on lauantaina selkeä, sillä perinteikäs ja tunnelmallinen Gasthaus Lohja tarjoilee legendaarisia blinejään kello 17:30 -21 välisenä aikana.

Sunnuntai onkin täynnä nautintoa ja iloista perheen yhteistä tekemistä, sillä luvassa on Aurlahden rannassa järjestettävä Lohjan laskiaisrieha. Paikalla on runsaasti mahdollisuuksia kokeilla eri talviurheiluaktiviteetteja curlingista taitoluisteluun ja tietysti suussa sulavia mahdollisuuksia herkutella paikallisilla erikoisuuksilla. Nauti yhteisestä ajasta perheen kesken yhdessä ulkoillen.

Sisävaihtoehtona perheille toimii esimerkiksi Sporttikeskus Tennarin TenavaTohinat tai Tytyri Elämyskaivoksen jännittävä Peikkoluola, joka on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin joka viikko kello 11-18.  Tytyri Elämyskaivoksessa on Peikkoluolan, mosaiikkitaidenäyttelyn ja kaivoshistoriallisen näyttelyn lisäksi hiihtolomaviikolla myös PopDown kahvila syvällä maan uumenissa, jonka yhteydessä on myös kivaa lisätekemistä lapsille.

Talvilomalla ja näin jo sen lähestyessä Lohja puhkeaa keväiseen kukkaan matkailutarjonnan kautta ja lukuisat toimijat kuten Lohjan Museo järjestävät ohjelmaa useampana päivänä. Luvassa on myös karaoketansseja, stand-uppia ja tietysti uskomaton määrä mahdollisuuksia liikkua sekä ulkona että sisällä ohjatusti. Kaikki Lohjan tapahtumat lisätietoineen löytyvät osoitteesta www.tapahtumat.visitlohja.fi. Näitä ja muita Lohjan matkailumahdollisuuksia markkinoidaan myös yli 50-vuotiaille kohdennetuilla K50-messuilla Turun Logomossa tulevana lauantaina.

Tervetuloa nauttimaan hiihtolomasta Lohjalla!