Hormajärven rantamaisemissa pitkälti toistakymmentä vuotta virkistyskohteena palvellut Villa Emilia on myyty. Kiinteistöä hallinnoinut Hormajärven Ystävät Säätiö sr kiittää kaikkia tahoja, jotka vuosien varrella vierailivat Villassa erilaisissa tapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa. Kun pidimme syksyn kuluessa paritkin ” jäähyväistapahtumat ”, ymmärsimme miten merkitykselliseksi Villa Emilia oli monelle siellä käyneelle muodostunut, säätiöstä kerrotaan.

Säätiön toiminta kuitenkin jatkuu eri muodoin ja uudella nimellä. Virkistystoiminnan Ystävät Säätiö sr suuntaa toimintansa myös erilaisten retkien ja tapahtumien pariin. Emme myöskään hylkää toimintamme taustaluonnetta, joka Villassa ollessamme oli antaa mahdollisuus ihmisten tulla ja olla edullisella hinnoittelulla. Tämä mahdollisti mahdollisimman monen tulla kokemaan virkistystä Hormajärven rannalla. Nyt, suunnatessamme virkistysretkien toteuttamiseen lähdemme siitä, että toteutamme retkiä myös ilmaisretkipohjalla, säätiöstä viestitetään.

Retkitoiminta on jo käynnistynyt ja ensimmäisellä menestyksekkäällä retkellä suunnattiin Vihdin Teatteriin Vaahteramäen Eemeli -näytökseen 18.11. Bussillinen iloisia lapsiperheitä ja aikuisia koki virkistystä retkellä. Seuraava retki suuntautuu Vanhan Porvoon joulunavaustapahtumaan 1.12. Ilmaisella bussiretkellä käydään Brunbergin suklaatehtaan myymälässä, josta jokainen saa suklaamakeaa mukaansa. Sieltä siirrytään Vanhan Porvoon kujille ja käydään tunnelmallisessa kahvilassa. Ryhmä jaetaan Tee – ja Kahvihuone Helmen kahvittelun ja pikkusuolaisten ääreen sekä Porvoon Paahtimon kahvilatilaan. Tälle retkelle otetaan mukaan reilut 50 ensiksi ilmoittautunutta. Mikäli et onnistu nyt mahdollistamaan mukanaoloasi, niin seuraa säätiön viestintää seuraavista retkistä.

Alkavana vuonna suunnitelmissa on myös pidempi retki Reininlaakson maisemiin. Pidempien retkien suhteen tapahtuu hinnoittelua, mutta säätiön toimintaperiaatteiden mukaan se on
maltillista, jotta moni voisi lähteä mukaan.

Nyt varmasti lukijalla herää kysymyksiä, miten tuo kaikki on mahdollista? Se mahdollistuu ainoastaan toiminnan varojen hiljaisella, maltillisella enentämisellä, sijoittamisella, säätiöstä todetaan.