Tänään: 22.07.2024

Toimittaja

Villa Kokkokalliossa valmistellaan kahvilan avaamista

asuntomessut, kahvila

Lohjan asuntomessualueella sijaitsevassa Villa Kokkokalliossa on palattu arkeen asuntomessujen loputtua. Messut olivat ja menivät, mutta remontti jatkuu, jotta talon alakertaan suunniteltu kahvila saadaan avattua.

–Remontti jatkuu, mutta ei enää samalla tahdilla, kuin ennen messuja, jolloin messutiimi piiskasi vauhtia aikataulusta toiseen. Nyt saamme tehdä omaan tahtiin, Tarja Lönnström naurahtaa.

Hän kertoo, että asuntomessuilla panostettiin tunnelmaan, eikä kaiken tarvinnut olla vielä aivan valmista kahvilan pitoa ajatellen. Nyt keittiö on kuitenkin jo pitkälti valmis, sähköt on saatu kuntoon ja vesi kulkemaan.

–Keittiö on järjestyksessä, mutta kun asumme yläkerrassa ja kahvila on alakerrassa, on paloturvallisuuden suhteen monenlaisia vaatimuksia. Palo-osastointityöt ovat vielä kesken, kertoo Jussi Lönnström.

Kahvilaa varten täytyy rakentaa myös esimerkiksi nykyistä korkeammat kaiteet terassille. Pian on kuitenkin valmista. Syksyn aikana kahvilaa varustellaan vielä ja hankitaan astioita, koneita ja laitteita.

–Tehdään tilasta lämminhenkinen ja viihtyisä. Nyt syksyllä voidaan lämmittää salin pönttöuunia ja saada siitä lisää tunnelmaa, Tarja Lönnström sanoo.

Villa Kokkokallion kahvila on tarkoitus avata kuluvan syksyn aikana.

Tunnelmallinen kahvila

Kahvilan tarjottavat tulevat sisältämään pääasiassa itse leivottuja, mutta myös muualta lähialueelta tilattuja tuotteita.

–Lohjalla on ihania konditorioita. Emme lähde kilpailemaan niiden kanssa, vaan teemme tästä meidännäköisen, Tarja Lönnström kertoo.

Villa Kokkokallion on tarkoitus olla avoinna ympäri vuoden. Lönnström vinkkaa, että kahville tai muuta hyvää haukkaamaan voi poiketa vaikka kävelylenkin lomassa. Aivan kahvilan vierestä kulkee nimittäin järvenrantaa myötäilevä kävelyreitti.

–Kauniina kesäpäivänä asiakkaita varmaan riittää mukavasti, mutta kyllä täällä on tunnelmallista myrskyisemmälläkin kelillä. Kuulostelemme tilannetta, riittääkö asiakkaita talvella joka päivälle.

Kokkokalliossa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia, kuten kokouksia, kursseja ja syntymäpäiviä.

–Lipun saa nostettua salkoon päivänsankarin kunniaksi, Tarja Lönnström sanoo.

Villa Kokkokalliossa voidaan järjestää myös yksityistilaisuuksia, kuten syntymäpäiväjuhlia ja kokouksia.

Kahvilan avautumista odotetaan jo kovasti

Ihmiset ovat kyselleet kovasti, milloin kahvila Villa Kokkokallio aukeaa. Lönnströmit eivät uskalla vielä sanoa tarkkaa päivämäärää, mutta kuluvan syksyn aikana kahvilan on tarkoitus avata ovensa.

–Avaaminen on kiinni remontin edistymisestä, mutta myös siitä, kuinka kauan lupien saaminen kestää, Tarja Lönnström avaa.

Sen ymmärtää kyllä, että kahvilan aukeamista odotetaan, sillä jo pelkkä miljöö kutsuu tunnelmallaan kahvikupin ääreen. Lohjalla on paljon kahviloita, mutta harva sijaitsee yhtä hurmaavassa paikassa, vanhassa talossa järvenrannalla.

–Tämä paikka on niin idyllinen, että jo se on iso asia. Vanha talo huokuu historiaa. Tämä on tunnelmallinen, kotoisa ja omaleimainen.

Järvenranta luo itsessään jo komean miljöön, mutta Lönnströmit haluavat panostaa myös puutarhaan. Tarja Lönnström toteaa, että melkoisesta heinikosta on jo muovautunut oikein kiva piha.

Entä, mitä messukansa piti Villa Kokkokalliosta?

–Heiltä tuli aivan ihania kommentteja. Yllätyimme siitä, miten paljon näkyvyyttä ja positiivista palautetta saimme. Isot lehdet, kuten Helsingin Sanomat tekivät meistä juttuja ja pääsimme radiohaastatteluihinkin. Olimme itse paikalla melkein joka päivä. Se oli mukavaa, mutta aika rankkaa, koska messut olivat avoinna joka päivä viiden viikon ajan. Meillä oli monia ihania kohtaamisia ihmisten kanssa, Lönnström kertoo.

Lippukin voidaan nostaa salkoon päivänsankarin kunniaksi.

Sahanjohtajan talosta kahvilaksi

Lönnströmit ovat tutustuneet talon ja lähialueen historiaan. Villa Kokkokallio on rakennettu vuonna 1928 samaan aikaan Hiidensalmessa toimineen sahan kanssa. Alkuun hirsitalon yläkerrassa sijaitsi sahanjohtajan asunto ja alakerrassa konttori. Myöhemmin konttori siirtyi messualueen toiselle puolelle. Kokkokalliossa on vuosien varrella asunut samaan aikaan parikin perhettä. Sahan lopetettua toimintansa 60-luvulla, talossa asui vuokralaisia 90-luvun puoleen väliin saakka. Sen jälkeen siinä on toiminut mm. turvakoti ja nuorisotila.

Kun Lönnströmit olivat ostamassa Kokkokalliota, kaupunki halusi tietää, millaista toimintaa he taloon suunnittelivat. Kahvila oli heillä ajatuksissa alusta saakka. Jussi Lönnström halusi vaihtaa alaa autopeltisepän työstään, joten kahvilan pito tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Tarja Lönnström taas pystyy kahvilatyön ohessa jatkamaan vyöhyketerapiatyötään myös Kokkokalliossa, missä hänellä on hoitohuone. Talossa on siis jatkossakin elämää niin yksityiskotina kuin kaikille avoimena kahvittelu- ja rentoutumispaikkanakin.

Villa Kokkokallion kuulumisia ja tarkempaa avautumisaikataulua voi seurata Facebookista.

SMS

Villa Kokkokalliossa panostetaan myös puutarhaan.