Lohjalla Laurentius-salissa kuullaan torstaina 20.1. klo 19.00 Voilà Kantorow -konsertti. Ranskalainen kapellimestari ja viulisti Jean-Jacques Kantorow on suomalaisyleisölle tuttu pitkältä ajalta. Hän toimi Tapiola Sinfoniettan taiteellisena johtajana vuosina 1993–1999 ja vakinaisena kapellimestarina 2000–2006. Suomessa hän vierailee edelleen säännöllisesti paitsi kapellimestarina myös opettajana Sibelius-Akatemiassa.

Trumpettitaiteilija Pasi Pirinen on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vaskimusiikin professori ja Helsingin kaupunginorkesterin trumpettiryhmän äänenjohtaja. Orkesteriuransa Espanjassa ja Argentiinassa aloittanut Pirinen on Pekingin konservatorion vieraileva professori ja suosittu kansainvälisten mestarikurssien pitäjä. Aktiivisena konserttosolistina Pirinen on kantaesittänyt useita aikamme säveltäjien teoksia.

Ludwig van Beethovenin uljas Egmont-alkusoitto on alun perin näyttämömusiikkia Goethen samannimiseen näytelmään. Suosittu teos kantaesitettiin vuonna 1810. Tunnetulle virtuoosille ja trumpetin merkittävälle kehittäjälle Anton Weidingerille kirjoitettu trumpettikonsertto kuuluu Joseph Haydnin suosituimpiin konserttoihin, eikä ihme: kolmiosainen konsertto esittelee soittimen ja soittajan parhaat puolet.

Säveltäjä Georges Bizetpiti 17-vuotiaana säveltämäänsä ensimmäistä C-duuri-sinfoniaansa nuoruuden hairahduksena ja huolehti teoksen vaipumisesta unholaan. Unohduksissa se pysyikin, kunnes löysi tiensä takaisin päivänvaloon Pariisin konservatoriolle lahjoitettujen käsikirjoitusten seasta vuonna 1933. Sittemmin teos on ollut säännöllisesti orkestereiden ohjelmistoissa.

Liput NetTicket ja ovelta.

Jean-Jacques Kantorow.