Nummela Thaiboxing Clubin Nea Sutinen otteli joulukuun puolessa välissä Helsinki Thaiboxing Clubilla. Jo lähes perinteeksi muodostuneet syyskauden päättävät Helsingin kilpailut ovat olleet joka vuosi menestys ottelijamäärällä mitattuna ja niin kävi tälläkin kertaa. Keskipäivästä iltaan kestäneissä kilpailuissa nähtiin yli 30 ottelua. Mukana oli ihan pieniä junioreita ja maajoukkue ottelijoita sekä kaikkea siltä väliltä.

Sutisen vastustajana oli viime kerralta tuttu Espoo Thaiboxing Clubin Niina Pohjola. Huoltajana Sutisen mukana oli valmentaja Marko Säkkinen. Ottelu lähti heti alusta vauhdilla liikkeelle, koska molemmat oli toisilleen tuttuja, niin ei tarvinnut alkuun tehdä niin sanottuja mittailuja. Ottelun kulku oli melko samanlainen, kuin edellisenkin eli Sutinen otti matsin haltuunsa heti alusta asti. Pohjola haastoi kyllä selvästi paremmin edelliseen otteluun verrattuna, mutta Sutisen vahva suojaus sekä vahvat tekniikat pitivät ottelun tiukasti Nummelan kulmassa.

Kuten edelliselläkin kerralla, ottelun selkeä voitto meni Sutiselle tuomariäänin 3–0.

Sutinen sai jälleen tiettyjä etukäteen sovittuja asioita onnistumaan ottelussa, joten tulos oli oikein hieno. Nuoresta, 16 vuoden iästään huolimatta Sutisen tekeminen on melkoisen kypsänoloista. Toki paljon on vielä työtä, mutta suunta on hyvä, arvioi valmentaja Säkkinen.

Seuraava haaste onkin jo melkoinen, kun Vantaalla käydään tammikuun alussa aikuisten SM-kilpailut ja Sutinen osallistuu niihin NuTBC:n ainoana ottelijana.

–Jännittäviä, mutta hienoja aikoja eletään. Nuo kisat ovat kova haaste, mutta myös loistavia kasvun paikkoja niin urheilijana kuin ihmisenäkin, runoilee Säkkinen.

Seuraava peruskurssi alkaa Nummela Thaiboxing Clubilla 26.2.2020 ja sinne voi jo ilmoittautua. Aiempaa taustaa ei vaadita, vaan peruskurssilla harjoitellaan tekniikoita ja nostetaan kuntoa turvallisesti omien kykyjen mukaan.