Tämän vuodeksi Lauriksi hatutettu yrittäjä Riku Loman on monelle Lohjanjärven palveluita viime vuosina käyttäneille tuttu, sillä hän on jo vuosia tuottanut erilaisia palveluita järven rannoilla. Alun perin ensimmäinen järvipalvelu oli Flyboarding, minkä jälkeen Riku veti useamman vuoden rantakahvilaa, ja nykyään hänellä on sekä Aurlahdessa että Lohja Span rannassa Karjalohjalla vesiurheiluvälinevuokrausta sekä ravintolatoimintaa Kisakallion rannassa oman Fun4Rent yrityksen puitteissa.

Lauri on valittu jo vuodesta 1985

Jokavuotinen lohjalainen tapa valita Vuoden Lauri tapahtui tänä vuonna pitkästi aikaa sadesäässä. Muistoissa oli, että edellisen kerran Vuoden Lauri valittiin sadepäivänä, kun Johannes Virolainen sai kunnian tulla valituksi Lauriksi vuonna 1993. Menneiden vuosien varrella Laurina on ollut myös useita naislaureja, kuten viime vuonna valittu Seija Virolainen, joka olikin hatuttamassa uutta Lauria Lohjan torilla.

Vuoden Lauri valitaan Lohjalla joka vuosi Laurin nimipäivän läheisenä lauantaina. Vuoden Lauri on merkittävä lohjalainen tekijä ja Lohjaa positiivisesti ulkopuolelle edustava henkilö. Titteliä kannetaan aina vuosi. Lauri on aina lohjalainen ja toimii oman työnsä, toimintansa ja persoonansa kautta esimerkillisenä Lohjan edustajana. Lauri on ennen kaikkea tekijä, joka toiminnallaan edistää lohjalaisuutta tai Lohjan tunnettuutta kuntarajojen ylikin. Lauri voi olla myös esimerkillinen hyväntekijä tai henkilö, joka on aikaansaanut lohjalaisittain jotain paikkakunnalle koituvaa erityistä hyvää. Lauri voi miehekkäästä nimestään huolimatta olla mies tai nainen. Laureja on valittu jo vuodesta 1985 ja valinnan kohteeksi on tullut niin politiikkoja, kulttuurialan vaikuttajia, yrittäjiä yms.

Vuoden Lauri 2021

Yrittäjä Riku Loman kertoi olevansa iloinen valinnasta, ja kiitteli sekä valitsijoita, että asiakkaita, sekä yhteistyökumppaneita, joita ilman hänen tarjoamiaan palveluita ei voisi olla Lohjanjärvellä olemassa.

Lohjanjärvi on saanut viime vuosina uusia palveluita valikoimiin, ja olen iloinen saadessani olla yksi näistä palveluntuottajista. Meillä on aktiivinen ryhmä yrittäjiä, jotka tekevät sekä Lohjan, että Lohjanjärven hyväksi töitä, ja ensi kesäkaudelle on jälleen jotain uutta tulossa, lupaa Riku Loman.

Uusien palveluiden tuominen järvelle on vaatinut pitkiä työpäiviä, ja haluankin kiittää kahta tahoa: ensimmäisenä omaa perhettäni ja vaimoani tukemisesta, sekä toisena asiakkaita ja kumppaneita, joiden tuki on jaksanut luoda uskoa tekemiseen.

Lohjalla on vuosikausia puhuttu palveluiden saamisesta järvelle, ja tänä vuonna niitä vihdoin on sinne tullut monen eri yrittäjän toimesta. Tässäkin tapauksessa nähtiin, että tarvittiin vain se alku katalyytti, joka toi yrittäjät yhteen kehittämään palveluita.

Yhteistyöllä nämä kaikki ovat syntyneet, sekä omalla työllä ja toimeliaisuudella. Olen aina ollut enemmän tekemisen kuin sanomisen mies, mutta iso kiitos kuuluu myös kumppaneille ja työntekijöille. Meillä on mm. yhteinen whatsaap ryhmä, missä hyvät ideat voivat saada alkunsa jopa keskiyön jälkeen.

Menneen kesän aikana Rikun Fun4Rent on antanut työpaikan kahdeksalle alle 18-vuotiaalle ja samalle määrälle vakituisia kesätyöntekijöitä. Kausi päättyy nyt Venetsialaisiin 28.8., mutta suunnitelmat ovat jo suunnattu kohti tulevaa kautta 2022.

Hieno kesä, hyvä sää ja paljon töitä on ollut ominaista tälle kesälle. Kiitos myös Karjalohjalle, joka on ottanut palvelumme todella hienosti vastaan Lohja Span rannassa, kuten myös asiakkaille Kisakallion rannassa ja täällä Aurlahdessa, tästä on hyvä jatkaa jälleen ensi vuonna.

Nöyrästi ja ylpeänä otan vastaan tämän Vuoden Lauri titteli, kiitteli Riku torilla.