Toimittaja

Vuoden Matkailuyritykseksi valittiin TheraFish

lähimatkailu, matkailu, yrittäminen

Lohjan matkailugaala järjestettiin tänä vuonna metsägaalana ja vain rajatulle henkilömäärälle. Metsägaalassa jaettiin vuoden 2019 ansioituneiden matkailuyritysten ja matkailua ja Lohjan tunnettuutta edistävien tahojen palkinnot.

Vuoden 2019 Matkailuyritys on TheraFish. Yritys on tullut muutama vuosi sitten Lohjan matkailutarjontaan mukaan. Alkuvuodesta 2017 Therafish valittiin jo Vuoden tulokkaaksi. Yritys on ansiokkaasti kehittänyt toimintaansa eteenpäin tarkoin valitulla omalla linjallaan. TheraFish tarjoaa kalastusopaspalveluja Lohjanjärvellä myös esteettömästi. Yrittäjinä toimivat Mari Elal ja Esa Keino.

TheraFish on ollut uranuurtaja Lohjan esteettömän palvelutarjonnan synnyttämisessä ja tuonut kalastuksen ja luonnon helpommin saavutettaviksi. Yritys on ollut aktiivisesti mukana

Lohjanjärven palvelujen kehittämisessä ja tuonut sisältöä omalta osaltaan Etelä-Suomen suurimmalle järvelle. Tyytyväisiltä asiakkailta saadun palautteen mukaan, palvelu on ollut ensiluokkaista. Onnistuneiden matkojen fiiliksiä on välitetty laajemminkin sosiaalisen median kautta.

Valtakunnallistakin tunnustusta TheraFishille tuli vuoden alussa, kun Elal valittiin 2020 venemessuilla Vuoden Kalaoppaaksi.

Vuoden 2019 voittajat. (Kuva: Helena Kontio)

Vuoden tulokas

Vuoden 2019 tulokaaksi valittiin EK Event. Yrittäjä Elina Kaukojärvi tarjoaa monipuolisia matkailupalveluja Lohjan ja lähiseudun alueella. Kaukojärvi on ehtinyt vuodessa tehdä paljon verkostoitumisesta tuotetarjonnan kehittämiseen ja muutamien kohteiden esteettömyyden parantamiseen. EK Event on esimerkki siitä, miten yrittäjäksi ryhtyminen tuodaan ilolla esille ja siitä yrittäjyydestä nautitaan joka solulla. Kaukojärvi on myös osoittanut, miten muuntautuva ja sopeutuvainen on yrittäjän alkutaipaleella oltava, jotta verkostot oppivat tuntemaan ja luottamaan hyvin moninaisen tehdyn työn kautta.

Hyvän mielen välittäjä

Vuoden 2019 Hyvän mielen välittäjä on HUS Lohja sairaalan synnytysosasto. Tämä hivenen perinteisestä matkailusektorista poikkeava hyvän mielen ja fiiliksen välittäjä on liikuttanut lohjalaisia ja paljon Lohjan ulkopuolelta tulevia kuluneen vuoden aikana hellyttävillä ja tunteikkailla hetkillä niin Instagramissa kuin Facebookissakin. Hyvä mieltä ja fiilistä on välitetty myös tuomalla esille elämän tärkeimpiin hetkiin liitettävää turvallisuutta, luotettavuutta ja tekijöiden ammattitaitoa. HUS Lohja sairaalan synnytysosaston työntekijöiden aito omistautuminen työlleen ja lämmin välittäminen asiakkaista on käsin kosketeltavaa. Monien muiden Suomen synnytyssairaaloiden synnytysten vähennyttyä on Lohjan sairaalan synnytykset kääntyneet upeasti kasvuun. Toivottavasti tämä suuntaus jatkuu tulevinakin vuosina.

Vuoden 2019 twiittaaja

Vuoden 2019 twiittaajaksi valittiin Virve Haahti the Guide, joka tarjoaa opastuspalveluja mm. Lohjalla, Länsi-Uudellamaalla ja Tytyrissä. Twiittien lisäksi Haahti on tehnyt alkavan opasyrityksen eteen paljon tärkeitä kehittämistoimenpiteitä, kouluttanut itseään, parantanut laatua ja ottanut Länsi-Uudenmaan alueen opastuksia haltuun. Lisäksi hän kertoo kaikissa verkostoissa ylpeydellä Lohjasta ja lähialueesta.

Vuoden jos toisenkin tapahtuma

Vuoden jos toisenkin tapahtumaksi on valittuLohjan Rantajamit. Pitkäaikaisen ja perinteisen festarin musiikkikattaus tuo Suomen eturivin artisteja viihdyttämään useampaa tuhatta festarikävijää Aurlahden rantakentälle. Tapahtumat ovat yksi tärkeimmistä ihmisten liikuttajista paikkakunnalle. Tapahtumilla luodaan viihtyisyyttä paikallisille asukkaille ja houkutellaan parhaimmillaan uusia asukkaita. Suurten tapahtumien onnistuminen vaatii paljon yhteistyökumppaneita ja monialaista osaamista, jotta kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Tapahtumat, jotka vakiinnuttavat paikkansa vuosi toisensa perään ja jopa kehittyvät ja kasvattavat asiakasmäärää ovat todellisia timantteja paikkakunnille. Monet paikkakunnat tunnetaan juuri tietyistä tapahtumista

Lohjan torin aurinko

Lohjan torikahvila Kaffelan yrittäjinä toimivat Riikka Ventelä ja Minna Kunnari. Torit ovat kaupunkien hermokeskuksia. Torilla tavataan, on legendaarinen lause, jota käytetään, kun yhteisöllisesti tärkeää asiaa halutaan juhlia yhdessä. Toria ei ole ilman torimyyjiä ja toimijoita, jotka pitävät torin elävänä. Torin kuuluu olla ihmisten olohuone, matalan kynnyksen paikka tulla aistimaan kaupungin tunnelmaa ja kuulemaan viimeisimmät kuulumiset. Kaffela on tehnyt rohkeita aloitteita Lohjan torin kehittämiseksi. Kaffela on myös mukana monessa muussa keskustan liepeillä toteutettavassa tapahtumassa

Paras yhteistyökumppani

Paras yhteistyökumppani valitaan aina toisten antamien ehdotusten ja perustelujen pohjalta. Vuoden 2019 parhaaksi yhteistyökumppaniksi valittiin EK Event. Ilman hyviä yhteistyökumppaneita ei yritystoiminnasta tule oikein mitään ja ainakin yrittäminen on paljon mukavampaa, kun on toimivia kumppaneita matkan varrella. EK Eventiä ja yrittäjä Elina Kaukojärveä parhaaksi yhteistyökumppaniksi ehdotti kolme eri tahoa: Virve Haahti The Guide, Susanna Synnerberg Perttilästä ja Josefiinan aitta Virkkalasta. Perusteina olivat mm: esteettömän matkailun edistäminen ja saumaton yhteistyö.

Tuomaristo

Tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna Päivi Kallo (päätoimittaja, Länsi-Uusimaa), Mika Kortelainen (johtaja, Laurea AMK), Tom Gammals (toimitusjohtaja, Novago Yrityskehitys), Pasi Hotti (puheenjohtaja, Lohjan Yrittäjät ry), Pekka Puistosalo (elinvoimajohtaja, Lohjan kaupunki), Sari Heikkilä (puheenjohtaja, Lohjan Oppaat ry), Terhi Korpijaakko (yrittäjä, Vuoden 2018 matkailuyrityksen edustaja) ja Minna Ermala (matkailupäällikkö, Lohjan kaupunki)