Länsi-Uudenmaan taiteilijaseura ry on vuonna 1982 perustettu noin sadan taiteilijan ja taiteenharjoittajan yhdistys, jonka toimialueena on Lohjaa ympäröivä läntinen Uusimaa. Seuran toiminnan keskeisin ja näkyvin ydin on Lohjan Laurinkadulla sijaitseva taidegalleria sekä sen yhteydessä toimiva taidelainaamo.

Galleria Lutsissa on tällä hetkellä esillä seuran perinteinen vuosinäyttely teemanaan ”vieraanvaraisuus”. Värin ja ilon kautta Galleria Luts todellakin osoittaa vieraanvaraisuuttaan tarjoten näyttelyn kävijälle piristystä pimeyteen.

Vuosinäyttelyssä teoksiaan esittelee joukko seuran pitkäaikaisia jäseniä sekä seuraan vasta liittyneitä taiteilijoita. Suurikokoiset ja pienet eri tekniikoin toteutetut maalaukset samoin kuin lasi- ja keramiikkateokset rinnastuvat hauskalla tavalla toisiinsa.

Tämänkertaiseen vuosinäyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Kirsti Eliasson, Taija Peistamo, Seija Sainio, Leena Arnould, Krista Mariia Partti, Sari Nikola, Marjaana Hukkanen-Heiskanen, Viola Karvinen, Merja Castrén, Minna Linja ja Essi Ruuskanen.

Vieraanvaraisuus-näyttely on avoinna 22.12.2021–15.1.2022 ti-pe klo 14–18 ja la klo 10–14. Jouluaattona ja ensimmäisenä joulupäivänä galleria on suljettu. Uudenvuodenaattona näyttely ja taidelainaamo ovat normaalisti auki. Toiminnassa huomioidaan korona-aika kasvomaskien ja käsidesin avulla.

Essi Ruuskasen akryylimaalaus. (Kuva: Mammu Rauhala)
Essi Ruuskasen, Seija Sainion ja Minna Linjan teoksia vuosinäyttelyssä. (Kuva: Mammu Rauhala)