Kauniit kesäillat houkuttelevat väkeä yhteislaulutilaisuuksiin.

 

Lohjan Kesän tapahtumiin liittyen Mieskuoro Lohjan Miehet järjestää yhteistyössä Lohjan Museon kanssa yhteislaulutilaisuuksia Lohjan Museon piha-alueella. Ohjelmassa on tuttuja yhteislauluja, iskelmiä, sota-ajan lauluja, maakuntalauluja ja lastenlauluja, joita lauletaan mieskuoron avustamana orkesterin säestyksellä. Säveliä lähtee ilmoille kitarasta, bassosta ja kahdesta harmonikasta.

-Yhteislaulutilaisuuksia on järjestetty jo ainakin kymmenen vuotta samassa paikassa. Viime vuosina mieskuoro on ollut mukana, että ihmiset rohkaistuisivat laulamaan. Kun porukkaa on paljon, oma ääni ei kuulu päällimmäisenä. Sitä ei tarvitse miettiä, osaako laulaa, Mieskuoro Lohjan Miehien puheenjohtaja Pauli Tamminen rohkaisee.

Tilaisuuksien suosio onkin kasvanut, sillä aluksi mukana oli joitain kymmeniä laulajia, mutta nyt heitä voi kauniina kesäiltana olla reilusti toista sataa.

-Ihmiset odottavat yhteislaulua. Usein kysellään jo hyvissä ajoin, että lauletaanko tänäkin vuonna. Tilaisuudet vetävät myös kesäasukkaita, Tamminen sanoo.

Tunnelma tilaisuuksissa on hyvä, kun samanhenkinen väki kokoontuu kuuntelemaan, katselemaan ja laulamaan, nauttimaan tunnelmasta ja kesäillasta. Mukaan porukkaan on helppo päästä ja tauolla voi nauttia kahvit museon kahvilassa. Tamminen kertoo, että mukana on ollut väkeä lapsista varttuneempiin ja toivoo, että osallistujia löytyisi mahdollisimman paljon tänäkin kesänä.

Yhteislaulu juontaa juurensa iltamista, joita vietettiin ennen vanhaan.

-Ihmiset tykkäävät kuunnella musiikkia ja laulaa yhdessä kesäiltoina. Iltamissakin oli yhteislaulua, joten yleisö pääsi osallistumaan. Yhteislaulu on hauska harrastus, Tamminen kertoo.

Tänä kesänä käyttöön otetaan uudet laulukirjat, joita on toivottu. Kirjassa on entistä enemmän lauluja, sekä uudempia että vanhempia, mutta tuttuja kuitenkin. Yhteislaulun lisäksi mieskuoro esittää myös muutaman mieskuorolaulun. Sadesäällä ollaan museon navetan vintillä. Museolla lauletaan torstaisin 5.7., 12.7., 19.7 ja 26.7. kello 18.00-19.30. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.