Ykkösakseli on myöntänyt tukea mm. Vihdin kunnan ja vihtiläisten yritysten yritysryhmähankkeelle sekä Ykkösakselin kannustusrahaa kolmelle yritykselle ja seitsemälle yhdistykselle.

Vihtiläinen yritysryhmä saa tukea luksusmatkailun kehittämiseen

Seitsemän yrityksen muodostama ryhmä kehittää hankkeessa yhteisiä luksusmatkailutuotteita. Tuotteet perustuvat olemassa oleviin vihtiläisiin yrityksiin, paikalliseen luontoon ja kulttuuriin. Yhteisen tuoteperheen tavoitteena on lisätä Vihdin alueen tunnettuutta kansainvälisesti ja saada alueelle lisää matkailijoita. Hankkeeseen sisältyy myös yrityskohtaista kehittämistä.

Mukana yritysryhmässä ovat Hawkhill, Nuuksion Taika Oy, Veikkolan kartano, WeFly Oy, Vihdin Kino Oy, Hevoslaakson talli ja Pois tieltä! -safarit Oy.

Hankkeen kokonaiskustannus on 173 000 euroa, josta tukea myönnettiin 75 % eli 129 750 euroa. Hanke on Vihdin kunnan hallinnoima.

Salolainen matkailualan yritys saa tukea kalustohankintoihin

Salossa perniöläinen Valla Outdoors Oy saa tukea talviretkeily- ja kajakkikalustohankintaan. Hankintojen myötä tavoitteena on lisätä asiakaspaikkojen määrää ja saada aikaan uusia matkailupalvelutuotteita. Kalustoinvestointien kokonaiskustannus on 12 100 euroa, josta tukea myönnettiin 20 % eli 2 420 euroa.

Salolainen FC Halikko saa tukea jalkapallokentän uuteen aitaan

FC Halikko ry:n Hippo-areenan aidasta uusittiin osa vuonna 2020. Nyt jalkapalloseura saa tukea aidan loppuosan uudistamiseen ja kameravalvontaan. Hankkeen kustannusarvio on 37 579 euroa ja tukea seura saa 50 % eli 18 789 euroa.

Ykkösakseli myönsi kannustusrahaa kolmelle yritykselle ja seitsemälle yhdistykselle

Ykkösakseli myönsi 150 euron kannustusrahaa kolmelle yritykselle ja seitsemälle yhdistykselle, yhteensä 1 500 euroa. Cool time oy Karkkilassa, Kahvila-puoti Muffiina ja Lumo Keittiöt Oy Salossa käyttävät kannustusrahaa mm. elokuvailtaan, joogatuntiin ja hierontaan.

Kuusjoen Vapaaehtoinen Palokunta, Märynummen kyläyhdistys, SuurVihdinKilta, Teatteri Trala, Tuohitun Kyläyhdistys, Vihtijärven Palvelutaloyhdistys ja Wihdin Tempo saivat yhdistysten kannustusrahaa. Sitä käytetään mm. taidenäyttelykäyntiin, yhteisiin ruokailuihin, juomapulloihin, retkiin ja ulkoilupäivien järjestämiseen.

Hakemuksia kannustusrahaan tuli yhteensä 40. Ykkösakseli juhlisti kannustusrahalla 15-vuotista toimintaansa. Kannustusrahan tarkoituksena oli yrityksen työntekijöiden tai yhdistyksen jäsenien ja vapaaehtoisten kannustaminen jollain arjesta poikkeavalla toimenpiteellä.

Ykkösakseli ry

Ykkösakseli saa rahoitusta yhteensä 1,7 miljoonaa euroa hanketukiin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta vuosina 2021 ja 2022. Rahoituksesta 42 % tulee EU:sta, 38 % Suomen valtiolta ja 20 % toiminta-alueen kunnilta. Ykkösakselin toiminta-alue on Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti. Ykkösakseli kannustaa asukkaita yhteistyössä kehittämään aluettaan. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa maaseudun kehittämisestä kiinnostunut. Ykkösakseli on yksi Suomen 54 Leader-ryhmästä.

Ykkösakseli