Tornion kaupunginteatterin johtaja Pauli Mahlamäki on esittänyt Markuksen evankeliumia lähes 20 vuoden ajan eri puolilla Suomea. Laadukkaan ja pysäyttävän monologin ovat nähneet teatterissa ja
kirkoissa tuhannet ihmiset Suomessa. Sunnuntaina 15.12. kello 16.00 alkaen on vuorossa Lohja ja esiintymispaikkana Mäntynummella sijaitseva Asemakirkko (Mäntynummentie 42). Esitykseen on vapaa pääsy. Kaksituntisen esityksen väliajalla on kahvitarjoilu.

Vuonna 2000 Markuksen evankeliumi sai ensi-iltansa Tornion kaupunginteatterissa. Aiemmin Suomessa Markuksen evankeliumi oli tehty Tampereen teatterissa. Sooloroolissa oli Metsolat-sarjasta tuttu Kari Hakala, ohjaajana toimi Paavo Liski.

Markuksen evankeliumi on lyhin, mutta vanhin Raamatun evankeliumeista. Se sisältää kuitenkin eniten tapahtumia ja toimintaa. Näyttelijä Pauli Mahlamäki tulkitsee vähäeleisesti ja uskottavasti evankeliumin kymmenet eri henkilöt. Dramatisointi on ajaton mutta antaa modernin vaikutelman. Teksti perustuu Uuden testamentin nykykäännökseen. Odotettavissa on siis mielenkiintoinen teatterielämys.

Ajan uskonnolliset johtajat eivät hyväksyneet Jeesuksen tekoja ja opetuksia. Tämä johti välikohtauksiin, jotka saivat heidät lopullisesti suunnittelemaan hänen surmaamistaan. Ensimmäisenä Jeesuksen merkityksen ymmärsi roomalainen sotilas. Nähdessään Jeesuksen kuolevan ristillä hän sanoi: ”Tämä mies oli todella Jumalan Poika.” Markus tahtoo rohkaista ihmisiä uskomaan Jeesuksen voimaan ja apuun.

”Markuksen evankeliumi on sanomattoman kaunista kerrontaa. Kun näytäntö päättyy, ei tee mieli lähteä paikaltaan minnekään. Palaaminen arkitodellisuuteen saa odottaa. Siihen ei riitä kotimatka, eikä yhden yön unikaan. Jeesuksen elämän kokoinen tarina on ihmiselle iso pala purtavaksi.”

”Vaikuttava esitys onnistuu rakentamaan ehyen, sekä uskottavan ja elävän kuvan evankeliumin tapahtumista. Kirkko tulee todella lähelle,” toteavat katsojat.