Tivoli Sariola saapuu Lohjalle ensi viikon perjantaina.

-130-vuotisjuhlakiertueemme kunniaksi meillä on tänä vuonna paljon uutta tivolilla, muun muassa hurja nuorisolaite The Tribe, Dumle-onnenpyöräpeli, uusia tivoliherkkuja sekä juhlatuotevalikoima, josta jokainen voi ostaa itselleen tivolimuiston kotiin viemiseksi, Ville Sariola listaa.

Uusien laitteiden ja tuotteiden lisäksi Tivoli Sariolasta on ilmestynyt keväällä kirja. Kirja valmistui Tivoli Sariolan ja Kirjakaari Oy:n yhteistyönä.

-130-vuotias historiamme on kerätty yksiin kansiin Huvin huipulla 130 vuotta -juhlateokseen, joka on myynnissä kiertueella. Suomalainen tivoliperinne pääsi hiljattain osaksi Elävän perinnön kansallista luetteloa, oma historiamme on siis Unescon kuvauksen mukaisesti suojeltavaa kulttuuriperintöä. Olemme tästä valtavan ylpeitä ja onnellisia siitä, että voimme jakaa tarinamme muille juhlateoksen muodossa. Kirjan tarinoita tukee tivolin yhteyteen rakennettava Suomen ensimmäinen kiertävä tivolinäyttely, joka tuodaan myös Lohjalle, Ville Sariola kertoo.

Juhlakiertueen kantava teema on tivolin ja tivoliperinteen juhliminen yhdessä.

-Päätimme sen heti tätä kiertuetta suunnitellessa, että nyt ei säästellä mitään. Tämä vuosi on meille tärkeä etappi, jota haluamme juhlia kaikkien tivolin ystävien kanssa. Tervetuloa siis synttäreillemme, tehdään näistä yhdessä vuoden parhaat juhlat, Ville Sariola sanoo.

 

Tiesitkö tämän Tivoli Sariolasta?

  •     Tivoli Sariolan juuret kantavat vuoteen 1888. Suvun omien lähteiden mukaan toiminta olisi virallisesti alkanut 15.6. Keravan asemaa vastapäätä sijaitsevan ratapihan takana.
  •      Tivoliperinne Suomessa on hyväksytty osaksi Suomen Elävän perinnön kansallista luetteloa, joka liittyy Unescon yleissopimukseen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta Suomessa. Aineeton kulttuuriperintö käsitteenä sisältää ilmiöitä, jotka elävinä ja muuntuvina säilyvät sukupolvelta toiselle.
  •       Tivoli Sariola on Suomen ainoa tivoli, jonka kentällä nähdään päivittäin nukketeatteriesityksiä sekä ilma-akrobatiaesityksiä.
  •   Yhteistyö Lastenklinikoiden Kummien kanssa on jatkunut jo vuosia Lastenklinikkavierailujen ja tapahtumapäivien muodossa. Lisäksi jokaisesta myydystä päivärannekkeesta lahjoitetaan 10 senttiä Lastenklinikoiden viihtyvyyteen.