Koulut päättyvät tänä vuonna hiukan erikoisissa olosuhteissa ja hyvästä kelistä riippumatta isoja kokoontumisia olisi vielä syytä välttää. Juhlia kuitenkin pitäisi. Miten sen voisi tänä vuonna tehdä?

Poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan komisario Hannu Väänäsen mukaan koulujen päättymistä on syytä juhlia, mutta eri tavalla kuin aiemmin.

–Näinä aikoina pitää muistaa, että vain yksi koronavirustartunnan saanut voi ajattelemattomuudellaan tai tietämättään aiheuttaa paljon harmia usealle ihmiselle. Koronavirustartunnan saaminen on aina vakava asia ja tartunnan saaneen kanssa tekemisissä olleiden pakollinen kahden viikon karanteenikin aiheuttaa harmia heti kesäloman alkuun, hän muistuttaa.

Poliisi toivookin, että suuria väkijoukkoja ei viikonloppuina muodostuisi. Komisario Väänänen kehottaa nuoria miettimään uusia tapoja juhlia.

–Nuorten olisi syytä harkita, minkä kokoisella porukalla juhlia vietetään. Itse ehkä jopa suosittelisin, että nyt koulujen lopussa panostaa erityisesti aikaa ja ehkä jopa vähän rahaa siihen, että viettää laatuaikaa sen oman parhaan ystävän tai mielitiettynsä kanssa ihan vain kahdestaan.

–Vanhempien vastuu nuorten toiminnasta on nyt erityisen suuri. Toivottavasti jokainen juttelee päihteiden käytön ja suurten väkijoukkojen aiheuttamista vaaroista lastensa kanssa. Nyt sille on enemmän tarvetta kuin ehkä koskaan aiemmin.

Länsi-Uudenmaan poliisi valvoo viikonlopun viettoa koko alueellaan. Valvontaa voi seurata poliisilaitoksen somekanavissa: Twitter @LUpoliisi, Instagram Lupoliisi, Facebook @LUpoliisi. Perjantaina 29.5. klo 18 Raaseporin Lindroosit pitävät Insta liven, jossa keskustellaan nuorista, päihteistä ja näihin liittyvästä rikollisuudesta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos toivoo kaikille turvallista sekä rauhallista kouluvuoden loppua! #suunnitellenjakunnossa #eikrapulassajakaranteenissa #eiviruslinkoa #turvallisestikesälaitumille #sosiaalinenetäisyys #päihteetjakorona #koulujenloppuminen2020