Nissan Nordic Europe palkitsi jälleen vuoden menestyksekkäimmät jälleenmyyjät. Nissan Drive -tapahtumassa palkitaan vuosittain ne jälleenmyyjät ja jälleenmyyntiliikkeiden työntekijät, jotka ovat onnistuneet erityisesti myynti- ja jälkimarkkinointitoimissaan ja tarjonneet poikkeuksellisen hyvää asiakaspalvelua.

Suomen parhaaksi Nissan-jälleenmyyjäksi valittiin Auto-Kehä Oy, Karkkila. Auto-Kehälle palkinto oli jo seitsemäs Nissan Nordic Europen myöntämä Vuoden Jälleenmyyjä tunnustus 11 vuoden sisällä. Aiemmat ovat vuosilta 2007, 2008, 2010, 2014, 2015 ja 2016.

–Auto-Kehä Karkkila on ollut vuosi toisensa jälkeen parhaiden jälleenmyyjien joukossa. Vuoden Nissan-jälleenmyyjä palkinto menee nyt jo seitsemättä kertaa Auto-Kehälle, mikä kertoo Auto-Kehän koko henkilökunnan sitoutuneesta, pitkäjänteisestä ja asiakaslähtöisestä Nissan- kulttuurista. Olemme iloisia ja ylpeitä saadessamme palkita Auto-Kehän erinomaisen työn Nissan brändin parissa, kertoo Nissan Suomen maajohtaja Tommi Luopajärvi.

Auto-Kehä Oy on palkittu menestyksestään myös kansainvälisellä tasolla. Vuonna 2007 Auto-Kehä sai ensimmäisenä Nissan Nordic Europe Oy:n markkina-alueen jälleenmyyjänä Nissan Sales and Service Way (NSSW) Global Award -palkinnon. Vuonna 2015 Auto-Kehä valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi Nissan-jälleenmyyjäksi.

–Vaikka Auto-Kehä on voittanut kyseisen palkinnon jo useaan kertaan, se ei vähennä tämän tunnustuksen arvoa. Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme mahdollisimman hyvää palvelua ja kokemusta heidän asioidessaan yrityksessämme. Olen ylpeä henkilökunnastamme ja heidän tekemästä laadukkaasta työstä, sanoo Auto-Kehä Oy:n toimitusjohtaja Olli Liljegren.

–Ensi vuonna Auto-Kehä viettää 60-vuotisjuhlavuottaan, jolloin pyrimme palvelemaan asiakkaitamme vähintään samalla tasolla kuin aiemminkin. Saattaapa olla tiedossa jotain yllätyksiäkin juhlavuotemme kunniaksi, Liljegren jatkaa.

Auto-Kehässä Nissan Leaf -täyssähköauto latautuu ekologisesti aurinkoenergialla ja vihreällä sähköllä.

Autoalan myllerrys näkyy Karkkilassakin

Liljegren kertoo, että Auto-Kehälle kuuluu hyvää ja uusia autoja on myyty jopa hieman edellisvuotta enemmän, mutta autoalan myllerrys näkyy Karkkilassakin.

–Aikamoisessa myllerryksessä ala nyt on päästökeskustelun vuoksi, mutta yritämme selvitä siitä, hän toteaa.

Epävarmuus näkyy autoliikkeessä asiakkaiden hämmennyksenä ja auton oston lykkäämisenä.

–Asiakkaat ovat sekaisin, koska vaihtoehtoja on paljon ja selkeä linja puuttuu. Pitäisi saada selkeät linjaukset esimerkiksi siitä, mitä verotetaan ja kuinka paljon, eikä huudella uhkauksia ja pitää asioita auki, hän sanoo.

Asiakkaita sekoittavat sekä epäselvyys tulevista päätöksistä että aito huoli ilmastosta.

–Kaikki ymmärtävät ilmastokriisin, tiivistää Liljegren.

Hän on ehdottomasti sitä mieltä, että ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi pitää ponnistella, mutta keinot pitäisi valita oikein.

–Eri asioita huudellaan politiikassa ja esitetään spekulaatioita ja uhkauksia. Asioita ei pitäisi viedä eteenpäin pakottamalla, vaan antamalla etuuksia. Suomessa uhkaillaan veroilla, vaikka sähköauton ostamisen voisi tehdä myös houkuttelevaksi. Esimerkiksi Norjassa myydään eniten sähköautoja maailmassa. Siellä valtio lähti tukemaan sähköauton ostoa niin, että autoveroa ja arvonlisäveroa ei ole, pysäköinti ja lataus ovat ilmaisia ja sähköautolla saa ajaa bussikaistaa.

Liljegren toivoo myös realistisuutta. Hän näkee, että vaalit kärjistivät osaltaan keskustelua juuri epärealististen ehdotusten osalta.

–Ei ole realistista, että kymmenen vuoden kuluttua Suomessa olisi 750 000 sähköautoa. Suomessa myydään vuodessa reilu 100 000 autoa, joista sähköautojen osuus on nyt promillen luokkaa ja hybridien noin 5%. Jotta tavoitteeseen päästäisiin täällä pitäisi jatkossa myydä melkein vain pelkkiä sähköautoja. Välissä on myös paljon muita vaihtoehtoja, kuten hybridi ja kaasuautot. Ei sähköauto kaikille sovi.

–Polttomoottorin kieltäminenkään ei ole ollenkaan realistista tässä aikataulussa. Sähköautoja ei ole saatavilla tarpeeksi ja niissä on edelleen useita ongelmia mm. hinnan ja akkuteknologian osalta sekä siinä, kuinka pitkälle sähköautolla pääsee lataamatta.

–Parjattu dieselkin on oikeasti vähäpäästöisempi kuin moni hybridiauto, mutta eri laskentatavoilla saadaan erilaisia tuloksia, hän toteaa.

Liljegren on itse sähköautojen ja muiden vähäpäästöisten autojen kannalla.

–Me myimme Suomessa ensimmäisinä sähköautoa ja pihassamme on Suomen ensimmäinen sähköautolaturi. Kierrätämme myös kaiken mahdollisen niin kotona kuin firmassakin ja katolta löytyy aurinkopaneelit. Yritämme tehdä kaiken mahdollisen pienenä osana kokonaisuutta, hän päättää.

Vuoden 2018 parhaat Nissan-jälleenmyyjät:

  • Suomen paras Nissan-jälleenmyyjä: Auto-Kehä Oy, Karkkila
  • Suomen paras Nissan-myynti: Autosalpa Oy, Kotka
  • Suomen paras Nissan-jälkimarkkinointi: Autotalo Ripatti, Lappeenranta
  • Suomen paras Nissan-rahoitusjälleenmyyjä: Laakkonen Oy

Henkilökohtaiset palkinnot:

  • Suomen paras Nissan-myyjä: Markus Rantala, Käyttöauto Oy, Seinäjoki
  • Suomen paras Nissan-huoltoneuvoja: Marko Heikkilä, Käyttöauto Oy, Seinäjoki