Tänään: 17.07.2024

Toimittaja

Automobiilitkin juhlistavat taas Omenakarnevaaleja

automobiilit, Omenakarnevaalit

Viime vuonna liki 30 automobiilia tarjosivat autohistorian silmänruokaa Omenakarnevaaleilla. Tänä vuonna odotetaan samanlaista ajoneuvotekniikan museoherkuttelua oheistarjonnaksi karnevaaliyleisölle.

Autohistoriallinen Seura ry on perinteisesti tuonut jäsentensä ajoneuvoharvinaisuuksia näytille rikastuttamaan karnevaaleilla kävijöiden tietämystä kyseisestä kulttuurihistorian osiosta.

Alueen sisääntulotien varrella ja paikoitusalueella on esillä museo- ja harrasteajoneuvoja. Useiden ajoneuvojen omistajat ovat myös talkootehtävissä Omenakarnevaaleilla. Jos tapaat paikalla ajokkien omistajia, heittäydy juttusille heidän kanssaan. He kernaasti kertoilevat automobiilinsa tekniikasta ja entisöinnin vaiheista. Huomaa myös kuinka ajoneuvojen persoonallinen muotoilu on muuttunut vuosikymmenten saatossa.

Autohistoriallinen Seura ry on perustettu 54 vuotta sitten tarkoituksenaan vaalia ajoneuvohistoriaa ja siihen liittyvää kulttuuria sekä tekniikkaa kautta aikojen. Yhdistys järjestää vuosittain lukuisia vanhojen ajoneuvojen tapahtumia sekä jäsenille että yleisölle.

Jyrki Mero