Aurinkopaneelit ja aurinkosähköjärjestelmät tulevat koteihin, maatalouteen, julkisiin rakennuksiin ja liiketiloihin, miksei siis myös autopesulaan, joka kuitenkin on täysin toimiva liikekiinteistö.

Olin miettinyt asiaa jo pidemmän aikaa ja vertaillut eri toimittajien vaihtoehtoa internetistä ennen kuin teimme omaa päätöstä. Fortumin tarjous sattui sopimaan meille juuri kohdalleen ja kokonaisvaltainen ratkaisupaketti tilattiin Juhlapesulle Lohjalle sitten toukokuussa ja nyt järjestelmä on toiminut toista viikkoa ja tulosta syntyy. Puolipilvisenäkin päivänä järjestelmä tuottaa energiaa, kertoo Juhlapesun Lohjan Petri Eriksson.

Autopesulan katolle asetetuille aurinkopaneeleille on annettu kolmenkymmenen vuoden takuu, eli 30 vuoden päästä paneeleille on vielä 80% niiden varauskyvystä jäljellä. Järjestelmän laskennallinen takaisinmaksuaika tässä kohteessa on noin kymmenisen vuotta. Ylimääräisen energian järjestelmä luovuttaa yleiseen verkkoon, joten vaikka liiketila ei käyttäisi itse juuri sillähetkellä kerättyä aurinkoenergiaa, tulee se jokatapauksessa hyötykäyttöön.

Laskelmien mukaan odotamme saavamme jopa 20% sähköstämme täysin luonnollisesti auringosta, kertoo Eriksson.

Järjestelmä on mahtava myös siitä syystä, ettei se vaadi mitään ylläpitotoimia- pikemminkin on sanottu, että älä mene katolle, pidä näppisi erossa paneeleista niin ne toimivat paremmin.

Lohjan Juhlapesulan kiinteistön katto soveltuu kaltevuudeltaan ja sijainniltaan oivasti aurinkoenergian keräämiseen.

Jo silloin suunnittelussa vaiheessa ja ideavaiheessa katselin, että  katollemme paistaa aurinko koko päivän eli loogisesti ajatellen liiketilamme katon pitäisi olla juuri omiaan keräämään aurinkoenergiaa ja kun sitten tarjous osui kohdalleen niin nyt autopesulan katolla on 300w paneeleja. Aurinkopaneeleita on yhteensä 39 kappaletta, eli yhteensä kapasiteetti on 11700w.

Juhlapesu Lohja 2018

Eriksson kertoo muutenkin olevansa tyytyväinen menneeseen vuoteen.

Olemme saaneet hyvin uusia asiakkaita ja puhtaita autoja on lähtenyt pesulasta liikenteeseen hyvää tahtia. Lisäarvoa paikallemme tuo samalla tontilla oleva ST1:n automaattiasema. Muutenkin Juhlapesulla menee Suomessa hyvin ja kohta avataan jo kolmaskymmenes Juhlapesu.

Haastattelun lopussa Eriksson kertoili ketjun juuri tulleesta sisäisestä informaatiosta, että aivan lähiaikoina on tulossa muutakin uutisoitavaa, mutta se ei vielä ole julkista. Odotamme mielenkiinnolla mitää uutta Juhlapesuilta on tulossa.

Siinä se koko järjestelmä on ja seuranta omasta älypuhelimesta.

ps. Pääset kokeilemaan Juhlapesun nopeaa ja helppoa tapaa pitää auto puhtaana. Uusille asiakkaille tarjoamme testipesun hintaan 13 €. Pesuohjelmana on Juhlapesu, joka kestää 11 minuuttia. Lataa Juhlapesu-sovellus, rekisteröidy ja aja pesuun.

 

Lisätietoa: https://www.fortum.fi/aurinkopaneelit