Sähkönjakeluyhtiö Caruna on 21.10. lähtenyt mukaan harrastussetelitukijaksi, koska yhtiössä uskotaan, että hyvä energia kuuluu kaikille.

–Kun Inkoosta otettiin yhteyttä ja kysyttiin halukkuutta tukea seteleiden hankintaa, lähdimme ilomielin mukaan. Minusta on hienoa, että Inkoossa panostetaan lapsiin ja nuoriin, jotta heillä on mahdollisuus jatkaa omaa, tuttua harrastusta, tai aloittaa uusi harrastus, Carunan avainasiakaspäällikkö Petri Parviainen iloitsee.

Inkoon kunnanjohtaja Robert Nyman otti iloisena vastaan Carunan lahjoituksen maanantaina.

–Olemme erittäin kiitollisia, että Caruna lähti mukaan tähän hankkeeseen, vaikka vasta alkumetreillä sen kanssa ollaankin.

Inkoossa on syyskuussa päätetty ottaa käyttöön harrastussetelit. Myöntämiskriteerejä valmistellaan edelleen. Suunnitelman mukaan setelit otettaisiin käyttöön syksyllä 2020, eli seuraavan toimintavuoden alussa. Hakuaika olisi alustavasti keväällä.

Seteleillä kunta tukee 6–17-vuotiaiden harrastusmahdollisuuksia. Lasten ja nuorten harrastussetelien myötä pienituloisten perheiden lapset voisivat paremmin hyötyä kunnan vapaa-ajanmahdollisuuksista.

Caruna lahjoittaa kunnalle 500 euroa Inkoon nuorten harrasteseteleihin. Kunnan vuosikustannus seteleistä on 3 500 euroa.