Tänään: 13.07.2024

Toimittaja

Delta Sound syntyi rakkaudesta soittamiseen

musiikki

Nummelassa sijaitsevasta musiikkiliike Delta Soundista löytyy soittimia ja muita musiikkitarvikkeita niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin aina klassisesta musiikista heavyyn saakka. Erityisen laaja valikoima liikkeessä on kitaroita, bassoja ja ukuleleja. Joukossa on harvinaisuuksiakin.

-Vanhin kitara on 1940-luvulta. Se on nähnyt toisen maailman sodan, mutta on edelleen hyvässä soittokunnossa. Täällä on myös 1960-luvun japanilainen vintage-kitara sekä itse tekemiäni custome-kitaroita, kertoo Delta Soundin perustaja Rami Heinonen.

Vahvistimia ja soittimia löytyy niin uusina kuin käytettyinäkin. Delta Sound tuo maahan ja myy ainoana Etelä-Suomessa esimerkiksi laadukkaita Maton-merkkisiä kitaroita. Lisäksi liikkeen valikoimasta löytyy paljon erilaisia musiikkialan perustarvikkeita, kuten mikrofoneja, kuulokkeita, rumpukapuloita ja nuottitelineitä. Erikoisempiakin tuotteita on tarjolla; esimerkiksi vahvistimen näköinen jääkaappi.

-Olen yrittänyt saada pieneen tilaan mahtumaan mahdollisimman laajan kattauksen tarvikkeita. Jos jotain ei ole liikkeessä, sen voi tilata. Tukusta saa tuotteita parissa päivässä, Heinonen sanoo.

Rami Heinosen perustama Delta Sound on erikoistunut kitaroihin, bassoihin ja ukuleleihin, mutta musiikkialan perustarvikkeita löytyy muutenkin monipuolisesti. Myynnissä on myös käytettyjä soittimia. Lisäksi Heinonen tekee huoltoja ja korjauksia.

 

Kivijalkaliikkeessä soittimia pääsee kokeilemaan

Delta Sound avasi ovensa viime keväänä. Sen jälkeen liike on kehittynyt paljon ja valikoima on monipuolistunut huomattavasti.

-Mielenkiintoista on ollut. Joka päivä tulee uusia asiakkaita.

Liike syntyi vastauksena tarpeeseen.

-Olen itse ollut harrastajakitaristi koko ikäni, eikä tällaista vastaavaa palvelua ole ollut tällä seudulla. Lähin vastaavanlainen liike löytyy Helsingistä, Heinonen toteaa.

Liikkeen nimi juontaa juurensa bluesin alkulähteiltä Mississipin suistosta.

-Blues on musiikkityylinä lähimpänä sydäntäni, Heinonen sanoo.

Nykyään tuotteita on helppo tilata internetistä, mutta kivijalkaliikkeillä on silti puolensa.

-Etenkin vasta-alkajan on hyvä tulla kivijalkaliikkeeseen kokeilemaan soittimia. Soittimen on tärkeää istua käteen ja sopia juuri omiin tarpeisiin. Liikkeestä saa vinkkejä ja opastusta soittimen valintaan, Heinonen sanoo.

Liikkeessä asioimalla voi myös tukea paikallista yrittäjää, sillä suurimmat kilpailijat ovat ulkomaisia verkkokauppajättejä. Delta Soundilla ei ole verkkokauppaa, mutta suurin osa tuotteista löytyy hintoineen verkkosivuilta.

Heinonen tekee myös soitinhuoltoja.

-Siitä on tullut paljon kiitosta, että nyt kitaroille ja bassoille on tarjolla huoltoa. Korjaan myös vahvistimia ja kaiuttimia.

Musiikkiliikkeen pyöritys on Heinoselle sivubisnes. Päätyökseen hän tekee puusepän töitä (RPH puu) niin yrityksille kuin yksityisillekin.

Vahvistimet ja jääkaappi voivat joskus olla hämäävän yhdennäköisiä.

 

Heinonen sai ensimmäisen kitaransa 8-vuotiaana

Delta Sound syntyi rakkaudesta musiikkiin ja soittamiseen.

-Ei tällä rikastumaan pääse, mutta minulla on aina ollut haaveissa oma liike. Tässä saa olla soittimien kanssa tekemisissä, Heinonen kertoo.

Taustalla vaikuttaa lapsuudesta asti kestänyt kiinnostunut musiikkiin ja soittimiin.

-Olin 8-vuotias, kun äiti osti minulle ensimmäisen kitaran. Toivoin kitaraa. Vietin lapsuuteni Forssassa ja siellä tuli aina kuljettua musiikkiliikkeen ohi. Isäni oli ammattimuusikko, mikä inspiroi myös musiikin pariin. Ensimmäisessä bändissä olin mukana 15-vuotiaana, kertoo Heinonen.

Heinonen musisoi edelleen ja parhaillaan miehen autotalliin on rakenteilla treenitila bändille. Soittamisen lisäksi hän myös rakentaa tilauksesta kitaroita, kaiutinkaappeja ja akustiikkaseiniä. Niiden tekeminen yhdistää Heinosen yritykset toisiinsa, sillä puusepänverstaan koneita voi hyödyntää musiikkipuolenkin rakennusprojekteissa. Heinonen toteaa, että kun soittamisen on kerran aloittanut, siitä ei eroon pääse.

-Soittaminen on todella rentouttavaa. Siinä pääsee irti arjesta, hän toteaa.

Heinonen on toiveikas tulevaisuuden suhteen ja odottaa kovasti ensimmäisen joulusesongin alkua. Hän uskoo mm. ukulelen olevan joululahjana hittituote. Toiveissa on muutenkin, että sana ja maine kaupasta alkaisivat levi alueella.

SMS