Elisan järjestämä lapsille tarkoitettu digikoulu saapuu tällä viikolla Lohjalle, kun se vierailee 3.–4.4. Metsolan koulussa.

Elisa jatkaa syksyllä 2014 aloitettua digikoulutoimintaa. Digikouluissa 10–12 -vuotiaat lapset pääsevät opettelemaan ohjelmoinnin perusteita ja tutustumaan digitalisaatioon.

– Digikoulujen järjestäminen lähti muutama vuosi sitten halusta tukea opettajia ja oppilaita digitaitojen omaksumisessa, kun ohjelmointi oli tulossa osaksi perusopetusta. Digikoulut ovatkin keränneet paljon positiivista palautetta ja osoittautuneet erinomaiseksi tavaksi saada koulut ja nuoret kiinnostumaan digitalisaatiosta ja ohjelmoinnista työnä tai harrastuksena, sanoo Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila.

– Ohjelmointitaitoja voi oppia kuka tahansa. Ohjelmoinnin logiikan hahmottaminen auttaa kaikenikäisiä ymmärtämään digitalisoituvaa maailmaa. Esimerkiksi arjessa käyttämämme laitteet ovat yhä useammin kytkeytyneitä verkkoon. Vaikka ohjelmointi ei olisikaan varsinainen työ, niin verkottuneessa maailmassa ohjelmoinnin toimintaperiaatteiden tunteminen on hyödyksi myös arjessa.

Opettajina digikouluissa toimivat Elisan kokeneet työntekijät.

– Elisan digikoulu on loistava esimerkki siitä, kuinka työnantaja voi osallistaa ja antaa konkreettisia mahdollisuuksia omalle henkilökunnalleen olla mukana toteuttamassa vastuullisuutta. Meidän perusarvoihimme kuuluvat vastuullisuus ja uusiutuminen. Idea Elisan digikouluihin syntyikin alun perin henkilöstön aloitteesta. Elisalaisten digikouluopettajien halu oppia uutta ja osallistua yhteiseen tekemiseen ovat mainio esimerkki elisalaisten arvojen jalkautumisesta käytäntöön, sanoo Elisan yritysvastuujohtaja Minna Kröger.

– Digitalisaatio tuo monia mahdollisuuksia yhteiskunnalle, mutta samalla se vaatii yhteisiä ponnisteluja varmistamaan, että jokaisella meillä on niitä taitoja, joita tulevaisuuden digikansalaisuus vaatii. Elisan digikoulut ovat omalta osaltaan rakentamassa tätä osaamista.