Lohjan kaupungin nuorisotyö järjestää kesäisin lohjalaisille nuorille kesäduunileirejä. Kesäduunileirille voivat hakea lohjalaiset tulevat 7. -luokkalaiset – 17-vuotiaat nuoret. Leirejä järjestetään Sammatissa, Karjalohjalla, Nummella ja Lohjan keskustassa. Alueiden erilaisuuden vuoksi leireille valitaan eri ikäisiä nuoria.

Kesäduunileirit on pääasiassa tarkoitettu nuorille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta kesätöistä. Leirit ovat kaksiviikkoisia päiväleirejä ja ne toteutetaan arkipäivisin 1.6.–12.6.2020 kello 9.00–15.00. Leireillä tehdään mm. pieniä remonttitöitä sekä ulkoalueiden hoito- ja kunnostustöitä. Leiriläiset eivät ole työsuhteessa Lohjan kaupunkiin, vaan ovat osallistujina päiväleireillä. Leireiltä ei saa palkkaa, mutta osallistumisesta maksetaan 200 € stipendi.

Kesäduunileireille voi hakea 31.3. saakka sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi, työavain LOH-09-19-20. Leireille hakiessa täytyy rekisteröityä Kuntarekryn käyttäjäksi (etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite, käyttäjätunnus ja salasana) ja hyväksyä palvelun käyttöehdot. Nuorisotyöntekijät haastattelevat mainitut ehdot täyttävät hakijat ja heille ilmoitetaan haastattelun ajankohta henkilökohtaisesti hakuajan päätyttyä.

Kesäduunileirit järjestetään Lohjan kaupungin rahoituksella, jonka lisäksi haetaan paikallisilta yrityksiltä avustuksia nuorten stipendejä varten. Tänä vuonna Lohjan Naisten Lastenavustussäätiö on tukenut lohjalaisten nuorten kesätyöllistymistä, joten nuoria pystytään työllistämään kesäduunileireille enemmän kuin aiempina vuosina.