Hanna Ekolan Taivaanrakas-levynjulkaisukonsertti kuullaan Pusulan kirkossa sunnuntaina 4.11. klo 15.00.

Hanna Ekola. (Kuva: Henna Mitrunen)

 

Lohtua ja toivoa on kuulijalle luvassa lämminhenkisessä ja hoitavassa Hanna Ekolan Taivaanrakas-konsertissa Pusulan kirkossa sunnuntaina 4.11. klo 15. Konsertissa kuullaan sielukkaita lauluja elämän iloista ja suruista sekä siitä, mistä matkalle voi saada valoa ja voimaa. Laulujen välissä kuullaan myös muutamia Ekolan kirjoittamia lohdun ja toivon ajatelmia.

Jo liki 30 vuotta valtakunnallisesti konsertoinut, Emma-palkittu pusulalainen laulaja Hanna Ekola on juuri julkaissut 13. levynsä Taivaanrakas, jossa on 12 laulajan itsensä sanoittamaa laulua luopumisesta, selviytymisestä, kiitoksesta ja toivosta. Paikallisradioiden soittolistojen kärkisijoille noussut levy julkaistiin jo syyskuussa, mutta kotikirkkonsa Pusulan konsertin Ekola halusi nimetä syksyn ainoaksi levynjulkaisukonsertiksi.

– Halusin, että levy saa virallisen julkaisunsa Pusulan krkossa, sillä levyn kaikki tekstit ovat syntyneet siellä, pari lauluista Tuhat kynttilää ja Pikkutontilla jopa Pusulan hautausmaalla. Joulukuussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta puolisoni Juha Salosen kuolemasta ja levyn laulut sanoittavat matkaa sieltä tähän hetkeen. Pusulan konserttia ajattelenkin sydämessäni myös Juhan muistokonserttina.

Taivaanrakas-konsertissa Ekolan kanssa musisoi pianisti-laulaja Virpi Salo. Pusulan konsertti on myös sikäli ainutkertainen, että siellä pitkään yhdessä esiintynyttä kaksikkoa vahvistaa myös Ekolan poika Lassi Salonen (kitara).

Taivaanrakas–konserttiin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita. Konserttiin myydään 15 euron hintaisia ohjelmia ovelta.