Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut alkuvuoden aikana kahdeksan rikosilmoitusta anastetuista autonrenkaista. Renkaiden mukana matkaavat monesti myös vanteet. Valitettavan tuttu ilmiö nousee usein esiin juuri keväällä.

Tähän asti poliisin tietoon tulleita varkauksia on tapahtunut Kirkkonummella, Lohjalla sekä Espoossa. Autot, joista renkaat on varastettu, ovat monesti olleet parkissa tavallisella taloyhtiön parkkipaikalla. Monessa tapauksessa auto on kärsinyt pieniä vaurioita renkaiden luvattoman irrotuksen yhteydessä.

– Osa varkauksista on parhaillaan tutkinnassa, mutta yhdessä tapauksessa partiomme nappasi epäillyt kiinni itse teossa. He kertoivat partiolle vaihtavansa autoon kesärenkaita luvan kanssa, mutta selvittelyn jälkeen tuli esiin, että näin viaton tilanne ei ollut, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen.

Poliisi kannustaa asukkaita olemaan valppaana omassa naapurustossaan.

– Jos havaitsee tuntemattoman henkilön irrottavan renkaita, mutta auton läheisyydessä ei ole mitään irrotettavien renkaiden tilalle laitettavaa, on etenkin yöaikaan ihan ok kyseenalaistaa tuon henkilön toimet, Arifullen vinkkaa.