Ikkalan koulussa pidetään tukikonsertti pääsiäismaanantaina 22.4. klo 15.

Ikkalan koulu on aloittanut toimintansa 1912. Nykyinen ala-asteen koulurakennus on valmistunut vuonna 1982. Nykyisin koulussa on yli 50 oppilasta, mikä on tilojen tarkoituksenmukaisen käytön kannalta hyvä määrä. Koulurakennusta on ajan kuluessa remontoitu, ja se on hyvässä kunnossa. Myös opetustekniikka älytauluineen sekä moderni laitoskeittiö ovat ajan tasalla.

Nummi-Pusulan liityttyä Lohjaan 2013 Ikkalan koulua on kuitenkin yritetty lakkauttaa moneen kertaan. Lakkautushankkeet ovat aina kaatuneet kyläläisten vastarintaan. Koulu on keskeinen vetotekijä Ikkalan elinvoimaiselle kyläkeskukselle, eikä järkeviä perusteluja koulun lakkauttamiselle ole. Tästä huolimatta Ikkalan koulun lakkauttaminen on jälleen kerran Lohjan kaupungin esityslistoilla. Lisäksi kaupunki haluaa pikku hiljaa näivettää koulun toimintaa: kaupunki on vähentänyt ja vähentää yhä liikunta-alueiden ylläpitoa. Urheilukentän ja luistelukentän ylläpito halutaan lopettaa kokonaan. Syksystä 2019 lähtien yksi kolmesta opettajasta poistetaan.

Edellä mainituista syistä Ikkalan kyläyhdistys ja Ikkalan koulun vanhempaintoimikunta järjestävät tukikonsertin Ikkalan koulun ja sen toimintamahdollisuuksien säilyttämiseksi. Koska Ikkalan huoli on osin yhteinen myös muiden kylien kanssa, konsertilla tuetaan yleisemminkin kyläkoulujen toimintamahdollisuuksien säilyttämistä. Lohjan vetovoimaisuus ja maaseudun elinvoimaisuus eivät toteudu koulujen lakkauttamisella. Kerran suljettua koulua ei enää koskaan avata uudestaan.

Konsertti alkaa pääsiäismaanantaina 22.4. klo 15 Ikkalan koulun liikuntasalissa. Konsertissa esiintyvät Mika Nikander, Lohjan puhallinorkesteri, Mia Holi sekä Neljäs pyörä. Lisäksi kuullaan Ikkalan koulun entisiä ja muita lähiseudun oppilaita, jotka ovat edistyneet musiikin saralla. Konsertti kestää noin kaksi tuntia.

Konsertti on tarkoitus kuvata ja striimata reaaliaikaisesti nettiin (huom. tähän ei vielä ehditty saada suostumusta kaikilta esiintyjiltä).