Karkkilalaisen muotoilijapariskunta Susanna ja Tobias Feuerbacherin Aallokko-kaulakoru on valittu Aqua Ambra Aquila -kilpailun voittajaksi. Kilpailu on Kotkan Meripäivien, Merikeskus Vellamon, Suomen Kultaseppien Liiton sekä Kello- ja Korumuseo Kruunun yhteistyönä joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen korukilpailu, joka tänä vuonna järjestetään toista kertaa. Kilpailun teema oli tänä vuonna Meren Viesti.

–Kuten kaikki tiedämme meret eivät voi hyvin. Halusimme antaa meren kertoa tarinaansa korutaiteen ja korutaiteilijoiden kautta, kertoo Suomen Kultaseppien Liiton toiminnanjohtaja Henrik Kihlman.

Kaksiosaisen kilpailun suunnitteluvaiheessa osallistujat lähettivät kilpailun jurylle kuvan työstämästään korusuunnitelmasta. Finaalivaiheen aikana finaaliin valitut kymmenen korusuunnittelijaa toteuttivat suunnitelmansa valmiiksi koruiksi.

Kilpailuehdotuksia tuli tänä vuonna 81 kappaletta viidestä maasta. Palkintoraadin muodostivat tekstiilitaiteilija Helena Paakkinen, viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka, Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, taiteen maisteri Essi Pullinen, kultaseppämestari Petri Holmberg ja korujen keräilijä Helena Pahlman.

Susanna ja Tobias Feuerbacher.

Aallokko-kaulakorussa meri kuohuu harmonisesti

–Visuaalisena inspiraationa korulle toimi viime vuoden kesälomamatka länsirannikolle, jonka aikana Itämeri näyttäytyi upeana ja voimakkaana, kertovat Feuerbacherit.

–Meri kuohuu, mutta sen liike ja voima ei pysähdy. Korussa vastakohdat sulautuvat toisiinsa. Pehmeästä puusta veistetyt aallot soljuvat hopeisten kiiltävien ja kosteiden kivien mukana. Yhdessä me ja meri selviämme haasteista.

Aallokko-kaulakoru sai tuomaristolta kiitosta harmonisesta kokonaisuudesta ja korkeatasoisesta teknisestä toteutuksesta. Aallot on toteutettu veistämällä koivusta ja hopeiset kivet pakotustekniikalla.

Kilpailun toiselle sijalle sijoittui Tero Hannonen rintaneulalla S/S Myrsky ja kolmanneksi Olga Sorsa rannekorulla. Finalistityö ovat esillä heinäkuun ajan Merikeskus Vellamon Ruuman näyttelyssä Kotkassa.

Aallokko-kaulakoru.