Tänään: 22.07.2024

Toimittaja

Kansainvälisen vammaistenpäivän juhla Jalavan koululla

esteettömyys

Henry Manni

 

Kansainvälisen vammaistenpäivän juhlaa vietettiin maanantaina 3.12. Jalavan koululla. Juhlan järjesti Lohjan vammaisneuvosto yhdessä Jalavan koulun kanssa.

Tilaisuuden juhlapuhujana oli pyörätuolikelaaja, paralympiamitalisti Henry Manni. Hän toi puheessaan esille sen, miten paljon vammaisten asiat ovat menneet eteenpäin viime vuosina, mutta parannettavaakin on vielä paljon. Manni myös vastaili yleisön esittämiin kysymyksiin. Juhlaohjelmasta vastasivat Jalavan koulun oppilaat laulaen, tanssien ja soittaen.

Tilaisuudessa jaettiin kolme kunniakirjaa tunnustuksena esteettömyyttä edistäneille ja toteuttaneille tahoille. Kunniamaininnat toimivat tunnustuksena jo hyvin tehdystä työstä esteettömyyden hyväksi, mutta lisäksi niillä halutaan myös kannustaa muitakin kiinnittämään huomiota esteettömyyden edistämiseen toiminnassaan. Kunniakirjoja olivat luovuttamassa Lohjan vammaisneuvoston varapuheenjohtaja ja esteettömyysasiamies Kirsi Ihalainen sekä Lohjan vammaisneuvoston jäsen ja esteettömyysasiamies Liisa Mononen.

Kunniakirjojen saajat:

* Lohjan Pallon FC Uniikit/ lasten jalkapalloryhmä, FC-Uniikkien valmentaja ja ryhmän koordinoija Jussi Laakso
* MK Market Routionmäki Oy/ kauppias Kosar Mustafa
* Korvalääkäri Elina Rytsölä

Jussi ja Jalo Laakso.