Yrittäjä Teemu Stolpe ei vaihtaisi yrittäjyyttä enää palkkatyöläiseksi.

Suomen Laatuautot Oy rekisteröitiin melko tarkkaa kaksi vuotta sitten ja siitä alkoi Teemu Stolpen yrittäjäura autokauppiaana.
– Olin nuorena katsonut isäpuoleni yrittäjyyttä ja jo silloin päätin, että jonakin päivänä minustakin tulee yrittäjä, en vain tiennyt minkä alan, kertoo Teemu nuoruudestaan.
– Kaikki alkoi oikeastaan siitä kun ollessani kiinteistönvälittäjä, hajotin jalkani ja jäin kipsijalan kanssa kotiin. Kaverini silloin sitten ehdotti, että hae autokauppiaaksi, Kamux hakee työntekijää.
– En oikeastaan edes tiedä, miksi lähetin hakemukseni ja kaikkien yllätykseksi vielä sain työpaikankin ja huomasin heti tykkääväni autojen myymisestä.
– Kamuxilla ollessani opin perusasioita, mutta sitten vuoden siellä oltuani sain tarjouksen Vaunulasta, vetämään itsenäisesti heidän Espoon käytettyjen autojen liikettä, yksin.
– Oli hieno saada tuollainen vastuu niin pienellä kokemuksella ja vuosi Espoossa opetti lisää ja kun sitten Kim Sällstenin kanssa avattiin tämä oma liike, niin oli seuraavan askeleen aika. Kimillä oli kuitenkin yli kymmenen vuoden kokemus autokaupasta.

Fiat edustus 2018

Suomen Laatuautot aloitti kaksi vuotta sitten noin kymmenellä autolla, nuorten miesten omalla rahalla, ilman ulkopuolista rahoittajaa.
– Alusta alkaen tehtiin kaikki itse, siivottiinkin – se opetti lisää työnteosta ja sen arvosta, jonka jo tottakai tiesin jo valmiiksi, kertoo Teemu, nyt 28-vuotias yrittäjä.
– Yrittäjänä oli hieno tunne, kun saimme ensimmäisen tilikautemme reilusti voitolliseksi. Oli hetki pyyhkiä hiet otsalta, olihan meillä kaikki rahat kiinni tässä yrityksessä ja se tuotti hedelmää.
– Kun sitten PP-Auto järjesteli omia edustuksiaan ja Fiat jäi heiltä pois, otimme yhteyttä heihin ja saimme meille ensimmäisen autoedustuksen tämän vuoden vaiheessa.
Alunperin kymmenen auton varasto on muuttunuu nykyiseen reiluun sataan autoon ja nyt on asiakkailla mistä valita. Myös henkilökunta on kasvanut ja nykyään liike työllistääviisi henkilöä.
-Fiatin menekki on ylittänyt kaikki odotukset ja tulemme laajentamaan myös muihin kaupunkeihin.
– Aloitimme myös autojen tuonnin Euroopasta. Siihen on varsin yksinkertaiset syyt: järjevän hintaisin käytettyjä autoja, hyvillä varusteilla ja hyvässä kunnossa. Nimittäin juuri hyviä vähän käytettyjä autoja jokainen autokauppias tarvitsee, jotta myyntivarasto pysyy terveellä pohjalla ja monipuolisena, kertoo Teemu.

Yrittämisestä

– Ei yrittäminen minun mielestäni ole yhtään vaikeata. Pitää vain tiedostaa menot ja tulot ja pyrkiä siihen, että tuloja on enemmän kuin menoja.
– Jokainen joka haluaa yrittäjäksi voi tulla yrittäjäksi, kunhan vain haluaa.
Teemu myöntää, että oma tahto ja valmius tehdä paljon töitä ovat avainasemassa ainakin yrityksen alkuvaiheilla.
– Jos nyt pitäisi tehdä päätös uudestaan, jatkaisinko toisen palveluksessa vai perustaisinko oman, vastaus olisi sama: perustaisin oman. Yrittäjän vapaus on jotain, josta on vaikea päästää irti kun tälle tielle on astunut.

www.laatuautot.fi