Lohjan nuorisotyö, Lohjan Liikuntakeskus, Lohjan seurakunta sekä paikalliset yhdistykset tarjoavat jälleen lapsille ja nuorille toiminnan täyteisen kesän. Valikoimasta löytyy monipuolisesti tekemistä leireistä tapahtumiin.

Kesä aloitetaan Selvä kesä -tapahtumalla 1.6.

–Selvä kesä on maksuton koulujen päätöstapahtuma, jolla tarjoamme päihteettömän tavan juhlia kesäloman alkua. Kello 13.00–15.00 on koko perheen tapahtuma ja kello 15.00–22.00 nuorten tapahtuma viidesluokkalaisista 18-vuotiaisiin. Luvassa on mm. musiikkia, ruokaa ja toiminnallisia pisteitä, kertoo nuoriso-ohjaaja Olavi Turpeinen.

Lohjan nuorisotyö järjestää kesäkuussa parikymmentä leiriä ympäri Lohjaa. Tarjonnasta löytyy mm. seikkailu-, kotieläin- ja puuha- ja elämysleirejä.

–Perinteisten Rausjärven leirikeskuksessa pidettyjen kesäleirien sijaan kokeilemme nyt enemmän alueellisia päiväleirejä. Leireiltä löytyy erilaista puuhaa ja elämyksiä, osalla leireistä on myös teema. Meillä on mm. liikunta- ja digileirit, kertoo Turpeinen

–Digileirillä esimerkiksi ohjelmoidaan legorobotteja ja selvitetään tietokoneen sielunelämää. Puramme, putsaamme ja kasaamme koneita. Myös dronea lennätetään. Leffaleireillä opetellaan videoiden tekemistä niin, että jatkossa niitä pystyy tekemään omalla kalustolla kotona esimerkiksi YouTubeen. Ennakko-osaamista leireille ei tarvita, avaa nuoriso-ohjaaja Jouni Silventoinen.

–Olemme pyrkineet siirtymään tälle vuosituhannelle yhtään käpylehtien tekoa vähättelemättä. Perinteisiäkin juttuja tehdään leireillä edelleen, Turpeinen kommentoi digipuolen uutta tarjontaa.

Johtava nuorisotyönohjaaja Eeva Liesilinna Lohjan seurakunnasta, liikuntakoordinaattori Toni Ojala Lohjan Liikuntakeskuksesta sekä nuoriso-ohjaajat Jouni Silventoinen ja Olavi Turpeinen (oik) valmiina kesälomaan. Eri toimijoiden tarjonnasta riittää tekemistä vauhdikkaampaakin lomaa varten.

Valtakunnallinen Pisara-suurleiri

Seurakunnan leireistä monet ovat jo täynnä, mutta valtakunnalliselle Pisara-leirille mahtuu vielä hyvin mukaan. Ilmoittautua tulee kuitenkin 16.5. mennessä. Pisara-leiri järjestetään Pieksämäellä 24.7.–29.7. Luvassa on telttaöitä ja paljon erilaista tekemistä.

–Pisara on neljän vuoden välein järjestettävä suurleiri. Se sisältää kuusi iloista päivää täynnä toimintaa suppailusta kiipeilyyn. Leirejä alettiin järjestää 100 vuotta sitten. Iltaisin on hienoa tunnelma, kun 2000 ihmistä kerääntyy iltanuotiolle ja bändit soittavat, kuvailee Lohjan seurakunnan johtava nuorisotyönohjaaja Eeva Liesilinna.

Liikunnallisia tapahtumia ja leirejä

Lohjan Liikuntakeskuksen osalta kesän ohjelmasta löytyy niin vanhaa kuin uuttakin tekemistä. Liikuntakoordinaattori Toni Ojala kertoo, että tänä kesänä huomioidaan aiempaa enemmän myös erityislapsia ja -nuoria. Liikuntakeskuksen kesäohjelmasta löytyy erilaisia liikuntaleirejä sekä tapahtumia. Uutuus on Kalle Kantarellin metsäpyöräilyretki 4.6. kello 9.00–13.00. Retkellä lähdetään Metsolan koululta ja pyöräillään Kantarelli-reittiä pitkin Gunnarlan majalle, jossa syödään eväitä ja pelataan ja leikitään. Aurlahden säpinät järjestetään 5.6. kello 10.00–13.00 Aurlahdessa. Kyseessä on monipuolinen liikuntapäivä 1–6-luokkalaisille. Tapahtumassa tutustutaan liikuntalajeihin niin maalla kuin vedessäkin.

Liikunnallinen retkipäivä PuuhaPark-puistoon tehdään 17.6. kello 9.30–15.00. Vihdissä sijaitsevasta PuuhaParkista löytyy yli 100 erilaista liikunnallista aktiviteettia. Isovanhempi-lapsi-retkipäivä pidetään Muijalan hiihtomaassa 18.6. kello 9.00–13.00. Luvassa on ohjattua toimintaa ja makkaranpaistoa. Pelaa ja polski -päivä pidetään 19.6. kello 10.00–13.00 Harjun urheilukeskuksessa. Luvassa on liikunnallisia leikkejä ulkona ja uimahallissa. Koululaisten kesäsäpinät pidetään Tennarissa 7.8. kello 12.00–15.00. Luvassa on 1–6-luokkalaisille monipuolinen liikuntapäivä mm. palloilun, temppuilutelineiden ja sisäpelien parissa.

Temppis perheen pienimmille pidetään Tennarissa keskiviikkoisin 26.6. asti kello 10.30–11.30. Lisäksi pidetään uimakouluja. MoreMove-kortilla pääsee kätevästi Lohjan Liikuntakeskuksen kuntosaleille, Neidonkeitaaseen uimaan ja varaamaan vapaita vuoroja Tennarista.

Ojala toteaa, että koululaisten wau-kesälomaleiriä ei tänä kesänä järjestetä, mutta muuten yhdistyksien tarjonnasta löytyy paljon erilaista toimintaa ja lajileirejä. Tarjolla on tenniksen alkeiskursseja (Lohja Tennis), Hippo-golfleiri (St. Laurence Golf), yleisurheilua (Länsi-Uudenmaan Urheilijat), purjehdusleiri (Lohjan Purjehtijat), uinnin tehokursseja (Octobus Lohja) sekä voimisteluleirejä (Voimisteluklubi Lohja).

SMS