Tänään: 22.07.2024

Toimittaja

Kesätekemistä nuorille

kesäloma, lapset ja nuoret

Nuori Lohja järjestää kesäksi lapsille ja nuorille monenlaista tekemistä, kuten leirejä Selvä kesä -tapahtuman.

Leiritoimintaa on luvassa monipuolisesti eri puolilla Lohjaa. Lasten ja nuorten kesäleireille on vielä vapaita paikkoja. Kesäleireille ilmoittautuminen on avoinna 20.5. klo 9 saakka tai kunnes leiri on täynnä. Leirejä on monen ikäisille.

Kesäduunileirit ovat yläasteikäisten leirejä, joiden tarkoitus on olla ponnahdusalustana työelämään. Kesäduunileirien haku oli avoinna aikaisemmin keväällä, ja nyt leireille on valittu yli 50 nuorta. Kesäduunileiriläiset voivat näkyä katukuvassa tehdessämme mm. maalaustöitä esimerkiksi leikkipuistoissa ja muilla puistoalueilla.

Selvä Kesä aloittaa kesän

Selvä Kesä -tapahtuma aloittaa kesäkauden lauantaina 4.6. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Lohjan keskustassa, Toimintakeskus Harjulassa (Kullervonkatu 7). Luvassa on monenlaista ohjelmaa sekä sisällä Harjulassa että säävarauksella ulkona pihapiirissä. 12–17-vuotiaille suunnattu tapahtuma on maksuton ja päihteetön.

Nuorten toivotaan itse kertovan nuorisotyölle, millaista ohjelmaa ja toimintaa, esiintyjiä ja tarjoiluita tapahtumaan halutaan. Toiveensa voi kertoa nuorilohja.fi-verkkosivulla. Samaisella sivulla voi myös ilmoittautua mukaan järjestämään tapahtumaa yhdessä nuorisotyön kanssa. Mukaan voivat tulla nuoret tai ohjelmaa järjestävät toimijat.

Muu toiminta

Nuorisotalot ovat avoinna viikon 20, jonka jälkeen ne ovat pääsääntöisesti suljettuina. Yksittäisistä aukioloajoista ilmoitetaan nuorisotyön sosiaalisen median kanavissa. Nuorisotalot avautuvat jälleen elokuussa viikolla 33.

Sairaalatiellä sijaitseva Moottoripaja on avoinna normaalein aukioloajoin lauantaisin kesäkuun ajan. Heinäkuussa Moottoripaja on kiinni.

Toimintakeskus Harjulan bändikämpälle ja studioon voi tulla uusia soittamisesta tai musiikin tekemisestä kiinnostuneita nuoria elokuusta alkaen.

Nuorisotyö menee nuorten luo

Nuorisotyö jalkautuu nuorten pariin koulun päättyessä, mutta myös kevään ja kesän aikana suunnitellusti siellä, missä nuoret viettävät aikaansa. Perheiden toivotaan viettävän aikaa lastensa kanssa esimerkiksi koulujen pihoilla ja puistoissa. Aikuisten läsnäolo luo turvallisuuden tunnetta ja rauhoittaa alueita.

Ohjaamo Lohja

Ohjaamo Lohja palvelee alle 30-vuotiaita lohjalaisia nuoria kaikissa elämän askarruttavissa asioissa. Ilman ajanvarausta toimiva Ohjaamo-neuvonta palvelee kesäkuusta elokuuhun ti-to klo 13–16 Harjulassa, Nuorisokeskuksen tiloissa. Muina aikoina Ohjaamo palvelee ajanvarauksella.

Ohjaamon työntekijät osallistuvat Kesäduunileireille ja jalkautuvat eri alueille, joten tästä syystä heidät tavoittaa kesäaikana parhaiten puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Koko Ohjaamo lomailee 31.5., 23.6. ja 11.7.–24.7.

Ohjaamo Lohjan työntekijät jalkautuvat Nuorilohja -bussilla 22.6. ja 6.7. klo 13-16, mutta minne? Se selviää vierailemalla verkkosivuilla tai seuraamalla ohjaamolohja-Instagramia. Menossa on mukana muitakin Lohjan kaupungin palveluita.