Jo 6. kertaa Siuntion Pyhän Pietarin kirkko palaa keskiajalle, tänä vuonna elokuun toisena lauantaina. Kirkon ja seurakuntakodin alueella pidetään markkinat, joilla kansa kokoontuu kirkolle kuin ennen vanhaan, keskiajan hengessä ja tunnelmassa. Parkkialueena toimii Hotelli Siuntion parkkipaikka. Autokuskit voivat jättää kanssamatkustajat autosta markkina-alueelle ja viedä autonsa parkkialueelle. Markkina-alueen ja parkkialueen välillä kulkee maksuton pikkubussi non-stop-periaatteella, näin autokuskitkin pääsevät helposti markkina-alueelle ja hotellin alueelle pääsee kätevästi katsomaan Equi Victoriosin historiallisen ratsastuksen esitystä.

Varsinainen keskiaikainen kylä sijoittuu seurakuntakodin ympäristöön, mutta kirkossa on myös keskiaikaista ohjelmaa päivän ajan.

Markkina-alueella myydään mm. käsitöitä, koruja, rautatuotteita, hunajaa, puu- ja lammastuotteita ja monenlaisia herkkuja kotiin vietäväksi. Paikan päällä voi nauttia keskiajan tyyliin valmistettua herkullista ruokaa, muun muassa possua vartaassa. Siitä on tullutkin vuosien aikana markkinoiden yksi hiteistä!

Käsityöläiset järjestävät työnäytöksiä yleisön iloksi: ohjelmassa on mm. raudan takomista, langan kehräystä ja kukkopillien valantaa savesta. Paikalla on myös seppä, jonka takomista tuotteista löytää varmasti omaan makuun sopivat korut ja käyttöesineet.

Eläinpihalla ohjelmaa pienille ja isoille

Seurakuntakodin takana avautuu eläinpiha, jossa on talutusratsastusta, lampaita, kaneja ja siipikarjaa. Alueella on paljon erilaista aktiviteettia, joilla voi ottaa leikkimielistä kisaa tai ottaa keskiaikavaatteissa selfie-kuvan. Pehmomiekat ja keppihevoset ovat olleet joka vuosi lasten suosikkeja. Alueella kiertää myös aasi kärryineen, jonka kyytiin pääsee pientä korvausta vastaan.

Päivän aikana on mahdollista nähdä taitava puujaloilla kävelijä, joka myös järjestää lapsille pajatoimintaa.

Suomen Historiallisen Miekkailun seura järjestää miekkailunäytöksiä päivän aikana seurakuntakodin nurmella. Medieval Combat Sport Finland esittää ottelua historiallisissa haarniskoissa ja tylpillä teräsaseilla. Esitysten lomassa voi tutustua keskiaikaisiin taisteluvälineisiin. Equi Victoriosin taitavat ratsukot esittävät historiallista ratsastusta kahdesti päivän aikana Hotelli Siuntion alueella olevalla nurmikentällä.

Musiikkia ja tunnelmaa

Keskiaikaista musiikkia soittaa ja laulaa trubaduuri Pentti Hildén. Musiikin lisäksi tapahtuman tunnelmaan kuuluu myös ajanhengen asustus, paikalta löydät niin linnanrouvia kuin talonpoikia.

Kirkon nunna saattaa liikkuu myös alueella.

Keskiaikaiset markkinat Siuntiossa järjestää Siuntion Keskiaikaiset Markkinat ry:n naistiimi Hanna Savilahti, Mia Nyberg, Aune Wachewski ja Jaana Viljanen yhteistyössä Siuntion suomenkielisen ja ruotsinkielisen seurakunnan kanssa. Yhdistyksen puheenjohtaja Lady Hanna Katriina toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi koko perheen tapahtumaan! Lisätietoja markkinoista Facebook/Siuntion Keskiaikaiset Markkinat ry sekä Instagram/siuntionkeskiaikaisetmarkkinat