Tytyrin Elämyskaivoksessa järjestetään keväällä yleisökierroksia kolmella eri kielellä. Pääsiäisen aikaan sijoittuu uusi tapahtuma Suklaamuna tasting. Tytyrin Tyyra -kierroksia järjestetään läpi kevään. Uutta Tytyrin Elämyskaivoksen keväässä ovat myös erilaiset synttäripaketit.

Tytyrin Elämyskaivoksen kevät on täynnä tohinaa, kun yleisökierrosten lisäksi järjestetään täysin uusi tapahtuma Suklaamuna tasting sekä perinteiset Tytyrin Tyyra -kierrokset. Suklaamuna tasting järjestetään palmusunnuntain aattona la 13.4. kello 10.00. Tapahtuma on osa uutta Tytyrin Elämyskaivoksen tasting -sarjaa, jossa Tytyrin Elämyskaivokseen tutustumisen lisäksi herätellään makuhermoja. Syksymmällä onkin suunnitteilla aikuiseen makuun sopivat olut- ja kuohuviini tastingit.

Pääsiäisen Suklaamuna tasting on suunnattu koko perheelle ja tapahtumassa arvovaltaiset suklaaherkkumaakarit Leijona Suklaamieli, Pelle Pääsiäinen, Kissa Herkkutassu ja Noita Namu kutsuvat Elämyskaivoksen vieraat maistelemaan heidän pääsiäisherkkujaan ja päättämään kenen suklaatit ovat tämän pääsiäisen suosikit. Suklaamuna tastingin lisäksi vieraat pääsevät myös Tytyrin maahisten kaivoskierrokselle, jossa voi testata taitojaan mm. kalkkikiven murskaamisessa. Suklaamuna tastingin keväisestä ilmeestä ja koristelusta vastaa Lohjan Viherpiipertäjät Oy, elämyskaivoskierroksen suunnittelee Lohjan oppaat ja Suklaamuna tastingissä avustavat Lohjan Harrastajanäyttelijät ry:n jäsenet. Koko tapahtuman koordinoi Lohjan Matkailupalvelukeskus.

Kaivoksen uumeniin pääsee tutustumaan Tytyrin Tyyran ja Kaivoksen Kallen matkassa. (Kuva: Jaana Turunen)

Tyryrin Tyyran ja Kaivoksen Kallen matkassa

Jo perinteeksi muodostuneilla Tytyrin Tyyra -teemakierroksilla tutustutaan Elämyskaivokseen hauskan ja jännittävän Annastiina Mäkitalon kirjoittaman Tytyrin Tyyra ja Kaivoksen Kalle -satukirjan pohjalta. Kierroksen vetävät itse Tytyrin Tyyra ja Kaivoksen Kalle ja myös kierroksen lapsivieraat saavat halutessaan pukeutua rooliasuihin. Reilun tunnin kestävän seikkailun aikana jännitetään, miltä tuntuu kiivetä vanhaan kaivoskoneeseen tai istua Tyyran isän, vuorenpeikon valtaistuimella. Mahtaakohan kaivoksesta löytyä upeita kimaltelevia kalsiittikristalleja vai onko vuorenpeikkojen perhe ehtinyt jo hioa kaikki metsänkeijujen hienostelutarpeiksi?

Tytyrin Tyyra -kierroksia järjestetään läpi kevään kerran kuussa ja pääsiäisenä kierroksia järjestetään kaksi, lankalauantaina 20.4. kello 12.00 ja 1. pääsiäispäivänä 21.4. kello 12.00 Tytyrin Tyyra -kierrokset on suunnitellut Tuomo Laine yhteistyössä Lohjan Oppaat ry:n kanssa.

Tytyrin Elämyskaivoksessa pääsee fiilistelemään vanhan kaivostyökoneen rattiin. (Kuva: Hannu Kaasalainen)


Yleisökierroksia ja synttäripaketteja

Elämyskaivokseen pääsee läpi kevään myös aidoille elämyskaivoskierroksille, joissa opas johdattaa vieraansa maan alle mainarien maailmaan ja tutustutaan Tytyrin kaivoksen historiaan ja geologiaan sekä kevään näyttelyyn, joka on Sari Nikolan OODI työntekijöille -installaatio. Valon ja värin leikkiä nähdään 100 metriä syvän ja 100 metriä leveän kaivoslouhoksen pinnalla esitettävän valoteoksen muodossa.

Kevään aikana suomenkielisiä yleisökierroksia järjestetään aina lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14.00, myös pääsiäisenä. Ruotsin- ja englanninkielisiä yleisökierroksia järjestetään säännöllisesti aina kuukauden viimeisenä viikonloppuna, lauantaina englanninkieliset kierrokset kello 13.00 ja sunnuntaina ruotsinkieliset kierrokset kello 13.00.

Liput teemakierroksille ja pääsiäisen yleisökierroksille ovat ostettavissa Netticketistä. Suositusikäraja koko perheen kierroksille on 3–10-vuotta. Yleisökierrokset soveltuvat kaiken ikäisille vierailijoille. Pääsiäistä lukuun ottamatta, yleisökierroksille ei tarvitse tehdä ennakkovarausta, mutta mikäli haluaa varata oman kierroksen, tulee olla yhteydessä Lohjan Matkailupalvelukeskukseen. Kevään uutuuksiin kuuluvia synttäripaketteja on myös varattavissa Lohjan Matkailupalvelukeskuksen kautta. Ainutlaatuisia maanalaisia synttäripaketteja on tilattavissa eri teemoilla, kuten vuorenpeikko -, kaivosmies- ja keppariteemoilla.