Yrittäjä- parturi-kampaaja Miran Rashid toivottaa asiakkaat tervetulleiksi Hair Trendiin, niin miehet kuin naisetkin.

Kukaan ei voi väittää, että Miran Rashidin tie parturi-kampaajaksi Lohjalle olisi ollut helppo. Hänen oleskelulupansa Suomeen itseasiassa tuli kertaalleen kielteisenä jopa takaisin, ennen kuin kaikki asiat selvisivät ja Miran pääsi perheensä kanssa Suomeen. Miran aloitti yrittäjänä nyt heinäkuussa Suurlohjankadulla Salon Hair Trendissä.

Irakin Kurdistanissa jo parturi-kampaajaksi opiskellut Miran halusi parturiksi ja kampaajaksi jo lapsena, eli hän on nyt oikeasti omassa unelma ammatissaan. Oman maansa koulutuksen lisäksi hän on viiden Suomessa olovuotensa aikana käynyt Espoon Omnian parturikampaaja koulutuksen suomenkielisellä linjalla, eli hänellä on se ns. parempi B1 kielitaso. Suomen kielen lisäksi Miranilta onnistuu myös arabia, persia sekä englanti.

Asumme vielä Espoossa, mutta etsimme vaimoni ja kahden lapseni kanssa asuntoa täältä Lohjalta. Sitten kun saamme lapset päiväkotiin, niin myös vaimoni aloittaa työt Parturi-kampaamo Hair Trendissä, koska hänkin on koulutettu parturikampaaja.

Löysin Parturi-kampaamo Hair Trendin myynti-ilmoituksen sekä Torista että Facebookin Marketplacesta ja tämä oli juuri sitä, mitä olimme vaimoni kanssa hakeneet. Tästä saamme perheellemme työpaikan ja Lohjasta kotimme.

Yrittäjänä aloittaminen Suomessa on ollut kohtuullisen helppoa. Totta kai olemme opetelleet paljon uusia asetuksia ja lakeja, joita ei meillä Kurdistanissa ollut, mutta maassa maan tavalla. Onneksi osaan suomea kohtuullisesti, joten byrokratiastakin ollaan selvitty kohtuullisen hyvin.

Lohjalta asunto

Miran kertoo, että hän ei ole vielä ehtinyt kovin paljoa tutustua Lohjaan. Aluksi hänestä tuntui, ettei Lohjalla ole paljoa ulkomaalaistaustaisia, ja pieni kysymys jäi mieleen, mitenköhän heidät otetaan vastaan Lohjalla. Hän on kuitenkin nyt huomannut, että lohjalaiset ovat todella ystävällisiä ja hän tykkää Lohjasta.

Meille voi varata ajan Timma.fi:stä tai soittamalla meille. Jos tulet käymään eikä kenelläkään ole varausta, voi olla, että pääset saman tien istumaan tuoliin. Meillä hoidetaan sekä naisten että miesten hiukset, sekä miesten parranmuotoilut, kertoo Miran., kertoo Miran.

Miran on huomannut Suomen vuosinaan, että Suomessa on aika vähän miehiä kampaajina, mutta tämä asia korjaantuu nyt Lohjan Hair Trendissä.

Hiuspalvelut sekä miehille että naisille

Parturi-kampaamo Hair Trendissä on ollut tämän heinäkuun tervetuliaistarjouksena miesten ja naisten hiustenleikkuu 25 eurolla. Palveluina on saatavilla niin tavalliset hiustenleikkuut ja muotoilut, kuin myös värjäykset ja permanentit.

Kaikki perusparturi- ja kampaamotyöt onnistuvat, mutta tällä hetkellä emme tee naisten juhlakampauksia. Tervetuloa asiakkaaksemme, kertoo Miran.

Hiustenhoitoaineissa Miran luottaa suomalaiseen laatuun ja käytössä ovat mm. Four Reasons hiustenhoitotuotteet.