28.7. klo: 16:00 – 18:00 Lohjan Keskusaukiolla.

Tapahtumassa esiintyy 4 performanssitaiteilijaa, Pekka Kainulainen, Jyrki Nissinen ja työryhmä Mikki & Hesse, Tomasz Szrama, Alena Tereshko.

Kutsumme kuntalaisia viettämään Piknikkiä omin eväin Lohjan Keskusaukiolle ja nauttimaan kansainvälisestikin tunnettujen performanssitaiteilijoiden esityksistä.

Tomasz Szrama – Air-to-Ground

Puolalaissyntyinen, ja siellä taidekoulutuksen saanut nykyinen Helsinkiläinen Tomasz perustaa
esityksensä katsojien ja improvisaation varaan. Szrama esiintyy säännöllisesti erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla ympäri maailmaa, Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Pohjois- sekä Etelä Amerikassa. Hänelle tärkeitä elementtejä, ovat ajoitus, taiteilijan olemus ja katsojien reaktiot, jolloin performanssin muoto syntyy toiminnan aikana, tietyssä tilassa ja yhteydessä.

Jyrki Nissinen ja työryhmä Mikki & Hesse

Kuvataiteilijana, sarjakuvataiteilijana ja muusikkona tunnettu Helsinkiläinen Jyrki Nissinen kertoo työryhmineen seuraavaa:
Olemme perehtyneet viimeisen kuluneen vuoden aikana yhdeksänkymmentäluvun alussa Itävallan ja Italian raja-alpeilta löydettyyn kuuluisaan ruumiiseen, jäämies Ötziin. Tehneet aiheesta opetusvideon, julkaisseet ja esittäneet Ötzin inspiroimaa musiikkia ja nyt laajennamme syventyneisyyttämme performanssin puolelle.

Alena Tereshko

Tereshko kertoo performanssissaan pystyttelevänsä äänen tiedustelussa, kielessä, etäisyydessä ja väärinymmärryksessä. Hän on valinnut suomen kielen koska on kiinnostunut ääntämisen epätäydellisyyksistä ja haluaa jakaa omansa suomea äidinkielenään puhuvien kanssa.

Pekka Kainulainen

Sammatissa asuva Kainulainen on monitaiteilija jonka tuotanto on laaja sekä monimediainen, mutta kuvataiteilijana hänen työskentelynsä on painottunut performanssi taiteeseen ja maalaamiseen. Pekka kertoo esitykseensä liittyen, että: Mua ihmetyttää se, että yhdestä asiasta voi esittää kaksi vastakkaista tulkintaa. Johtuuko se aivoista, tunne-elämän muokkauksista vai maailman olemuksesta?

Järjestäjä: Länsi-Uudenmaan Taiteilijaseura