Korkeakoulujen kevään yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin päättyi viime viikolla. Alustavien tietojen mukaan Laureaan tuli yhteensä yli 22 000 hakemusta. Ensisijaiseksi hakuvaihtoehdokseen Laurean oli valinnut peräti yli 6300 hakijaa.

Lohjan kampuksen haussa olevista koulutuksista suurin hakijavirta oli sosiaalialan monimuotototeutukseen, johon ensisijaisia hakijoita oli lähes 10 yhtä aloituspaikkaa kohden.

Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Laurean ns. vetovoima oli 7,68, joka on kaikkien aikojen ennätys. Vuonna 2018 Laurean vetovoima suomenkielisten koulutusten yhteishaussa oli 5,83, jolla Laurea sijoittui toiseksi suosituimmaksi korkeakouluksi Taideyliopiston jälkeen.

– On ilo nähdä, että erinomaisesti työllistävä ammatillinen korkeakoulutus kiinnostaa näin monia opiskelijoita, sanoo Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

Nyt haettavana olleet koulutukset alkavat syksyllä 2019, jolloin Laureassa on tarjolla yhteensä lähes 850 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Verkko-opinnot ja monimuotoiset koulutustoteutukset ovat Laurean vetovoimaisimpia kohteita. Eniten hakijoita oli Hyvinkään kampuksen verkkopohjaiseen sosionomiohjelmaan sekä Tikkurilan kampuksen rikosseuraamusalan monimuotototeutukseen. Kevään yhteishaku jatkuu seuraavaksi valintakokeilla.