Lohjan matkailupalvelukeskus on päättänyt tehdä merkittävän päivityksen perinteiseen vuosittaiseen matkailuesitteeseensä vastatakseen entistä paremmin niin paikallisten asukkaiden kuin matkailijoidenkin tarpeisiin.

Jokavuotinen matkailuesite on toiminut olennaisena välineenä niin lohjalaisten kuin vierailijoidenkin suunnitellessa matkojaan Lohjan alueelle. Nyt kaupunki uudistaa esitteen tarjotakseen kattavamman ja käyttäjäystävällisemmän kokemuksen.

Yksi esitteen keskeinen tehtävä on koota yhteen Lohjan alueen palvelut ja mahdollisuudet ja tarjota tietoa Lohjan vierailua suunnittelevalle matkailijalle. Aiemmin matkailija löysi esitteestä vain ne yritykset, jotka olivat erikseen ostaneet mainospaikan esitteestä. Uudistuksen myötä Visit Lohja tarjoaa matkailuyrityksille mahdollisuuden sisällyttää perustietonsa esitteeseen maksutta. Maksuttomien mainospaikkojen myötä Visit Lohja tukee alueen matkailuyritysten näkyvyyttä tasapuolisesti sekä helpottaa matkailijan tiedonhakua. Maksuttoman maininnan lisäksi yritykset voivat hankkia maksullista lisänäkyvyyttä, jolla tuoda esille palvelutarjontaansa laajemmin.

Matkailuesitettä jaetaan laajasti erilaisissa tapahtumissa ja toimipisteissä. Lisäksi esitettä saavat jakoon kaikki halukkaat matkailuyritykset sekä sidosryhmät. Edellisestä vuodesta poiketen esite tullaan julkaisemaan suomen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi, mikä laajentaa sen kattavuutta entisestään. Uusi matkailuesite valmistuu alkuvuodesta 2024 ja sen on tarkoitus palvella myös vuoden 2025 aikana.